Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 15 februarie 2016 ora 14:00

Ședința a început la ora 14,00.

Lucrările au fost conduse de domnulFlorin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Au participat: doamna Rodica Nassar și domnul Ludovic Orban - vicepreședinți, domnul Ion-Marcel Ciolacu, domnul Cristian Buican (de la ora 14,15, domnul Laurențiu Chirvăsuță și domnul Niculae Mircovici - secretari, domnul George Ionescu și domnul Ionel Palăr (de la ora 14,15) - chestori domnul Florin-Costin Pâslaru - Grupul parlamentar al PSD, domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu - Grupul parlamentar al PNL, domnul Ion Răducanu - Grupul parlamentar al UNPR, domnul Aurelian Ionescu - Grupul parlamentar ALDE, domnul Mate Andras-Levente - Grupul parlamentar al UDMR și domnul Ovidiu Ganț - Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Invitați: doamna Ștefania Bârlibescu - Departamentul pentru relația cu Parlamentul, domnul George Ionuț Dumitrică - secretar general adjunct, domnul Georgică Tobă - secretar general adjunct interimar, domnul Gabriel Stecoza și domnul Ștefan Lagunovschi - Departamentul Secretariatului Tehnic, doamna Adriana Diaconescu și domnul Gheorghe Popescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen, domnul Sorin Berbece - Direcția pentru lucrările și secretariatul comisiilor, doamna Gabriela Enea - Direcția comunicare și relații publice și doamna Stroescu Cristina - Departamentul de studii parlamentare și politici UE.

*

Domnul Florin Iordache:

Bună ziua!

Stimați colegi, începem ședința noastră de Birou permanent.

Dacă la ordinea de zi pentru ședința de Birou permanent aveți observații? Nu aveți. Este în regulă.

Avem:

Raportul Comisiei juridice, de disciplină si imunități asupra scrisorii doamnei Raluca Alexandra Prună, Ministrul Justiției, referitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive privind pe domnul deputat Mădălin-Ștefan Voicu

PUNCTUL 1

Raportul Comisiei juridice, de disciplină și imunități asupra scrisorii doamnei Raluca Alexandra Prună, Ministrul Justiției, referitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive privind pe domnul deputat Mădălin-Ștefan Voicu

Domnul Florin Iordache:

Noi avem din partea Ministerului Justiției o singură solicitare. Văd că din partea Comisiei juridice, dumnealor ne propun două proiecte de hotărâre: un proiect pentru reținere, un proiect pentru arestare.

Vă rog, domnule Ciolacu.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Domnule președinte,

Avem o experiență și cu reținere și cu arestare. Ar însemna patru voturi și cred că totuși ar trebui să retrimitem la Comisia juridică să ne dea un singur raport, să fie două voturi atât pentru reținere cât și pentru arestare, exact cum este făcută solicitarea de la Ministrul Justiției.

Domnul Florin Iordache:

Domnule Mate, vă rog!

Domnul Mate Andras-Levente:

Nu se poate nici măcar procedural să vină Comisia juridică cu un singur raport, pentru că sunt două instituții separate. Reținerea înseamnă 24 de ore, în arestare înseamnă în funcție dacă s-a dispus reținerea sau nu - 30 sau 29 de zile.

Deci, din punct de vedere al dreptului la apărare și tot ce înseamnă procedură penală, am face o gafă enormă. Deci, o imposibilitate. Voturi: 4 voturi.

Domnul Florin Iordache:

Bun, atunci, pentru miercuri când vom pune pe ordinea de zi trebuie să stabilim programul de așa natură, să numai existe posibilitatea încurcării voturilor, vom face vot succesiv astfel încât pentru miercuri discutăm de 4 voturi.

Deci, primul raport este cel referitor la domnul Mădălin Ștefan Voicu.

Raportul Comisiei juridice, de disciplină si imunități asupra scrisorii doamnei Raluca Alexandra Prună, Ministrul Justiției, referitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive privind pe domnul deputat Nicolae Păun

PUNCTUL 2

Raportul Comisiei juridice, de disciplină și imunități asupra scrisorii doamnei Raluca Alexandra Prună, Ministrul Justiției, referitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive privind pe domnul deputat Nicolae Păun

Domnul Florin Iordache:

Raportul de la punctul 2 este - tot la solicitarea ministrului Justiției - îl vizează pe domnul deputat Nicolae Păun. La plen și în cazul acestui raport avem tot două proiecte de hotărâri, deci, Comisia juridică ne propune două proiecte de hotărâre, un proiect pentru reținere și un proiect pentru arestare.

Deci, la plen miercuri la prânz, după votul final.

Procedura de desfășurare a dezbaterilor politice în cadrul Orei Guvernului și timpul maxim propus a fi alocat participanților, având în vedere prevederile regulamentare și propunerile Biroului permanent și Comitetului liderilor grupurilor parlamentare

PUNCTUL 3

Procedura de desfășurare a dezbaterilor politice în cadrul Orei Guvernului și timpul maxim propus a fi alocat participanților, având în vedere prevederile regulamentare și propunerile Biroului permanent și Comitetului liderilor grupurilor parlamentare

Domnul Florin Iordache:

Procedura de desfășurare a dezbaterilor politice din cadrul "Orei Guvernului" și timpul maxim alocat, așa cum știți, astăzi este invitat ministrul Sănătății.

Poziția ministerului față de proiectul legislativ "Prevenția în sănătate".

Dacă sunt observații? Nu sunt observații.

La ora 17,00, fiecare câte 5 minute, un minut pentru deputații neafiliați.

Mulțumesc.

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

PUNCTUL 4

Ordinea de zi pentru ședința Camerei Deputaților

Notă privind inițiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse și distribuite în ziua de joi, 1 februarie 2016, dar care nu îndeplinesc condițiile regulamentare pentru a fi înscrise pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și a fi dezbătute în ziua de miercuri, 17 februarie 2016 (art.69 alin (2) și art.258 din Regulament

Domnul Florin Iordache:

La ordinea de zi a Camerei Deputaților dacă sunt observații? Vă rog! Domnul lider Pâslaru.

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Mulțumesc domnule președinte.

Domnule președinte, având în vedere numărul mare de proiecte aflate pe ordinea de zi, în urma consultării cu colegii din celelalte grupuri parlamentare vă solicit să modificăm ordinea de zi în așa fel încât de la ora 16,00 la ora 17,00 să . A. scuzați-mă! La program vroiam să intervin.

Domnul Florin Iordache:

Vreau să vă înștiințez că avem o Notă din partea Departamentului legislativ. Avem patru proiecte care nu îndeplinesc timpul prevăzut. În aceste condiții, cele patru proiecte, aveți nota afișată, vă propun să rămână pentru săptămâna cealaltă.

Observații? Nu sunt. Adoptat.

Ordinea de zi rămâne cea pe care o aveți afișată.

Programul de lucru al Camerei Deputaților

PUNCTUL 5

Programul de lucru al Camerei Deputaților

Domnul Florin Iordache:

Acum la programul de lucru, vă rog, domnule Pâslaru.

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Vă mulțumesc.

Deci, repet: având în vedere numărul mare de proiecte de legi, în urma consultării cu colegii lideri de la celelalte grupuri parlamentar, vă propunem ca să modificăm ordinea de zi după următoarea cutumă: de la ora 16,00 la ora 17,00 să avem ședință cu dezbaterea punctelor aflate pe ordinea de zi.

Vă mulțumesc. Și restul rămâne.

Restul programului rămâne normal, de la 17,00 - "Ora Guvernului", după care BPR.

Domnul Florin Iordache:

Domnul Mate.

Domnul Mate Andras-Levente:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Eu aș propune ca miercuri, programul să înceapă la ora 10,00 plenul Camerei până la ora 12,00, la ora 12,00 să luăm așa cum era obișnuința în plenul Camerei acele două puncte cu reținere și arestare în cazul celor doi colegi deputați, urmând ca votul final să rămână la ora 14,00, nu ora 14,30, pentru că avem patru voturi succesive plus ordinea de zi și de patru ori se strigă catalogul și atunci, la ora 12,00 să fie anunțați cei doi, ca să poată să vină dacă doresc să ia cuvântul în plen.

Domnul Florin Iordache:

Și atunci, dumneavoastră propuneți așa: programul să fie 10,00 - 14,00.

Domnul Mate Andras-Levente:

14,00 - vot final.

Domnul Florin Iordache:

Da și apoi la încheierea ședinței de vot final, cele patru voturi succesive.

Domnul Mate Andras-Levente:

Da, vot cu bile.

Domnul Florin Iordache:

Alte observații la program? Domnule coleg, vă rog!

Domnul Aurelian Ionescu:

Dacă îmi permiteți domnule președinte, să revenim. Ridicasem mâna pentru ordinea de zi și nu mi-ați acordat cuvântul.

Domnul Florin Iordache:

Da, discutăm de ordinea de zi.

Domnul Pâslaru a vorbit de ziua de luni, domnul Mate a vorbit de ziua de miercuri.

Vă rog!

Domnul Aurelian Ionescu:

Ziua de miercuri. Este vorba de modificarea ordinii de zi în sensul ridicării unui proiect legislativ PLx 616, este 187 numărul de ordine. Vrem să-l urcăm pe ordinea de zi la capitolul "respinse". Propun poziția 20, 21 pentru a fi retrimis la Comisia juridică pentru un punct de vedere.

Mulțumesc.

Domnul Florin Iordache:

Deci, domnule coleg, revenim. Dumneavoastră vreți să discutăm de ordinea de zi. Ordinea de zi a fost cu un punct înainte. Revenim: proiectul solicitat de dumneavoastră, poziția 187, ziceți de PLx 616? Da. Deci, dumneavoastră solicitați ca PLx 616 să fie primul la "respinse" și apoi calendarul curge.

Dumneavoastră veți solicita retrimitere ș.a.m.d.

Deci, staff-ul tehnic: PLx 616 - primul la "respinse" pe ordinea de zi.

Ordinea de zi, ne-am înțeles, votată în unanimitate.

La programul de lucru, cu observațiile domnului Pâslaru și ale domnului Mate, votat în unanimitate și secretari de ședință - domnul Mircovici și domnul Chirvăsuță, vicepreședinte - doamna Rodica Nassar.

Observații? Nu sunt. Adoptat.

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

PUNCTUL 6

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

Domnul Florin Iordache:

La Nota cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților nu sunt cereri de procedură de urgență.

Lista cuprinzând proiectele de acte legislative și proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană

PUNCTUL 7

Lista cuprinzând proiectele de acte legislative și proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană

Notă privind Lista cuprinzând proiectele de acte legislative și proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană

Domnul Florin Iordache:

Lista cuprinzând proiectele de acte legislative și proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană va merge la comisiile de specialitate.

Observații? Nu sunt. Adoptat.

Solicitare din partea domnului Valeriu Ștefan Zgonea, Președintele Camerei Deputaților

PUNCTUL 8

Solicitare din partea domnului Valeriu Ștefan Zgonea

Domnul Florin Iordache:

Solicitarea domnului Valeriu Ștefan Zgonea va merge la Comisia de regulament, termen o săptămână.

Observații? Nu sunt.

Comisia de regulament ne va prezenta un punct de vedere.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte de ședință, dacă îmi permiteți.

Domnul Florin Iordache:

Vă rog.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Mie mi se pare că această scrisoare a domnului președinte Zgonea este foarte serioasă și că ea nu trebuie tratată la modul o ducem la Comisia de regulament și la revedere.

Din punctul meu de vedere ar trebui o discuție făcută întâi la nivelul liderilor grupurilor parlamentare, pentru a vedea într-adevăr că sunt niște probleme în Regulament, să se discute în cadrul grupurilor parlamentare și numai după aceea, după o discuție serioasă în grupurile politice, să ajungem la Comisia de regulament.

Eu cred că ar trebui să decidem astăzi, în două săptămâni grupurile parlamentare să aibă un punct de vedere, pe care să-l înainteze mai departe reprezentantului în Comisia de regulament și, ulterior, Comisia de regulament, într-o săptămână, într-adevăr, să dea un punct de vedere pe care să-l discutăm în Biroul permanent și, mai departe, în plen. Eu cred că este prea serioasă situația ca s-o tratăm atât de ușor și de superficial.

Domnul Florin Iordache:

Da, și eu cred că este prea serioasă această situație și chestiunea semnalată de domnul Zgonea, dar, în același timp, dacă lăsăm două săptămâni și încă o săptămână ș.a.m.d., din punctul meu de vedere dăm termen o săptămână Comisiei de regulament. Fiecare grup parlamentar va mandata colegul când vor discuta un punct de vedere. Dacă Comisia de regulament constată în această săptămână că nu a fost în stare să ne dea un punct de vedere, foarte bine, putem amâna; dar dacă amânăm din prima două săptămâni și încă o săptămână și încă o săptămână, durează prea mult.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

La ce folosește graba când noi stăm așa de ani de zile. Adică după atâția ani de zile în care lucrurile au fost dubioase, vrem într-o săptămână să rezolvăm problema fără s-o tratăm cu maximă responsabilitate. Nu înțeleg!

Domnul Florin Iordache:

Alte intervenții?

Domnul Orban și apoi domnul Pâslaru.

Domnul Ludovic Orban:

M-am tot abținut să abordez acest subiect. Passing-shot-ul acesta legat de domnul deputat Constantin Adăscăliței durează de luni de zile. Deci, este o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție care stabilește foarte clar că este în incompatibilitate și trebuia să-i înceteze mandatul.

Eu am o propunere foarte clară: să se procedeze exact cum s-a procedat la domnul Petre Roman, în care președintele de ședință, președinte era domnul Valeriu Zgonea, a luat act de încetare a mandatului și ulterior s-a supus la vot proiectul de hotărâre privind validarea mandatului.

Ca atare, propunerea mea clară, fără să mai așteptăm modificarea regulamentului, fără să mai facem nici un fel de altă procedură care deja a excedat, noi suntem acum, gândiți-vă, puși în situația de a nu pune în practică o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, o hotărâre definitivă. Asta este situația în care ne găsim și am tot tărăgănat, am tot acceptat passing-shot-ul acesta.

Deci, repet, propunerea mea clară este ca, la prima ședință de plen, președintele de ședință să ia act de încetarea mandatului și noi să înaintăm proiectul de hotărâre de vacantare a postului de deputat.

Domnul Florin Iordache:

Domnul Pâslaru.

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Domnule președinte, stimați colegi, eu cred că o lungim. Ați spus dumneavoastră un lucru mai devreme și eu sunt de acord cu ceea ce a spus domnul președinte de ședință. Dacă o lungim o săptămână-două, nu știm unde ajungem. Mulțumesc.

Domnul Florin Iordache:

Eu vă propun așa: supun votului dumneavoastră propunerea s-o trimitem Comisiei de regulament cu termen o săptămână. În această săptămână, fiecare grup parlamentar să-și formuleze un punct de vedere și, atunci, săptămâna viitoare, în ședința Biroului permanent, în funcție de punctul de vedere și cu soluția propusă, o săptămână.

Vă rog, domnule deputat.

Domnul Ionel Palăr:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Scuzați-mă, dacă s-ar putea da niște informații lămuritoare: care este diferența între speța domnului deputat Petre Roman și cea a colegului Adăscăliței, pentru că se pare că judecăm totuși măsuri diferite.

Domnul Florin Iordache:

Propuneți ceva concret?

Domnul Ionel Palăr:

Susțin propunerea domnului Ludovic Orban și, dacă este posibil, să dați și explicația de ce diferă cele două spețe.

Domnul Ludovic Orban:

Este o diferență în favoarea domnului Petre Roman, pentru că în cazul domnului Petre Roman era depusă o solicitare de repunere în termen, pe când aici avem de a face cu o hotărâre judecătorească definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Domnul Florin Iordache:

Domnule Mate, vă rog. Dumneavoastră sunteți membru al Comisiei juridice și ați analizat și una și cealaltă speță.

Domnul Mate Andras-Levente:

Ața este și nu am fost de acord nici cu soluția dată în cazul domnului Petre Roman, pentru că urmează ca cineva să plătească inclusiv pecuniar pentru acea problemă și, în cazul acesta, sunt deja procese prin care se solicită a constata de către instanța de judecată prescripția aplicării unor sancțiuni. Deci, sunt două procese pe rol, inclusiv în cazul acesta.

Domnul Florin Iordache:

Mulțumesc.

Supun votului dumneavoastră propunerea de a fi trimisă Comisiei de regulament, termen o săptămână.

Cine este pentru? 5 voturi pentru.

Împotrivă? 4 voturi.

Deci, cu 5 voturi pentru, propunerea a fost adoptată, termen o săptămână, ca în această săptămână fiecare grup parlamentar să transmită un punct de vedere vizavi de acest subiect.

Domnul Orban.

Domnul Ludovic Orban:

Repet: în ședința Biroului permanent de săptămâna viitoare, după ce există un punct de vedere, va trebui să votăm ceea ce am propus. Nu insist acum să supuneți la vot, dar săptămâna viitoare trebuie.

Domnul Florin Iordache:

Sigur.

Solicitare din partea domnului deputat Eugen Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar PNL

PUNCTUL 9

Solicitare din partea domnului deputat Eugen Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar PNL

Domnul Florin Iordache:

Eu aș veni cu solicitarea la dumneavoastră, stimați colegi, ca până mâine liderii grupurilor parlamentare să facă propuneri pentru dezbaterea în cadrul Coaliției naționale pentru modernizarea României. A fost trimisă liderilor de grup, nici un lider de grup nu a făcut nici o propunere, cel puțin până în acest moment eu nu am o propunere. Rugămintea ar fi ca fiecare lideri de grup să facă propuneri până mâine.

Observații? Nu sunt.

Adoptat.

Solicitare din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

PUNCTUL 10

Solicitare din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

Domnul Florin Iordache:

Comisiei solicită să lucreze în paralel cu plenul.

Biroul permanent reunit de la ora 18.00 va discuta solicitarea președintelui României pentru aprobarea participării României în anul 2016.

La ora 18.00 este plen reunit și, pentru plenul reunit de la ora 18.00, Comisia de apărare din Camera Deputaților împreună cu Comisia de apărare de la Senat să facă raport pe această solicitare a președintelui.

Observații? Nu sunt.

Adoptat.

Solicitare din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități de a lucra în paralel cu plenul Camerei Deputaților

PUNCTUL 11

Solicitare din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități de a lucra în paralel cu plenul Camerei Deputaților

Domnul Florin Iordache:

Comisia solicită să lucreze în paralel cu plenul.

Observații? Nu sunt.

Adoptat.

Solicitare din partea doamnei deputat Tamara Dorina Ciofu, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale

PUNCTUL 12

Solicitare din partea doamnei deputat Tamara Dorina Ciofu, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale

Domnul Florin Iordache:

Comisia solicită să lucreze în paralel cu plenul.

Observații? Nu sunt.

Adoptat.

Solicitare din partea Comisiei pentru administrației publică și amenajarea teritoriului

PUNCTUL 13

Solicitare din partea domnului deputat Victor Paul Dobre, președintele Comisiei pentru administrație publică

Domnul Florin Iordache:

Solicită dezbaterea pe fond a propunerii legislative pentru modificarea și completarea art.54 alin.(1), lit.c) din Legea 95 pentru reforma în domeniul sănătății.

Observații? Nu sunt.

Adoptat.

Scrisoare din partea doamnei Raluca Alexandra Prună, ministrul Justiției, referitoare la oportunitatea participării României la instituirea unei cooperări consolidate în contextul în care, la Consiliul JAI din 3 decembrie 2015, pachetul legislativ compus din două propuneri de regulament privind regimurile matrimoniale, respectiv efectele patrimoniale ale parteneriatelor înregistrate, nu a întrunit unanimitatea necesară

PUNCTUL 14

Scrisoare din partea doamnei Raluca Alexandra Prună, ministrul justiției, referitoare la oportunitatea participării României la instituirea unei cooperări consolidate în contextul în care, la Consiliul JAI din 3 decembrie 2015, pachetul legislativ compus din două propuneri de regulament privind regimurile matrimoniale, respectiv efectele patrimoniale ale parteneriatelor înregistrate, nu a întrunit unanimitatea necesară

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină și imunități

Punct de vedere al Comisiei pentru afaceri europene

Domnul Florin Iordache:

Propun să fie înaintate propunerilor celor două comisii ministrului justiției, pentru a fi cuprinse în raport.

Observații? Nu sunt.

Adoptat.

Notă referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.7/2015 privind stabilirea destinației unor bunuri imobile confiscate

PUNCTUL 15

Notă referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.7/2015 privind stabilirea destinației unor bunuri imobile confiscate

Domnul Florin Iordache:

Vă propun să fie trimise Comisiei juridice și Comisiei pentru buget, pentru analiză.

Observații? Nu sunt.

Adoptat.

Notă referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.137 alin.(3), (4) și (5) din Regulamentul Camerei Deputaților

PUNCTUL 16

Notă referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.137, alin.(3), (4) și (5) din Regulamentul Camerei Deputaților

Domnul Florin Iordache:

La Comisia de regulament, termen o săptămână.

Observații? Nu sunt.

Adoptat.

Comunicare din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități

PUNCTUL 17

Comunicare din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități

Domnul Florin Iordache:

Notă privind excepția de neconstituționalitate a art. 341 alin.(6), lit.c) și a art. 341, alin. (7), pct.2, lit. d) din Codul de procedură penală.

Biroul permanent ia act.

Solicitare din partea domnului deputat Slavomir Gvozdenovici referitoare la aprobarea unui concediu cu plată

PUNCTUL 18

Solicitare din partea domnului deputat Slavomir Gvozdenovici referitoare la aprobarea unui concediu cu plată

Domnul Florin Iordache:

Sunt observații la solicitarea domnului deputat Slavomir Gvozdenovici referitoare la aprobarea unui concediu cu plată pentru astăzi? Nu sunt. Aprobat.

Solicitare din partea domnului deputat Daniel Cătălin Fenechiu referitoare la aprobarea a patru zile de concediu cu plată

PUNCTUL 19

Solicitare din partea domnului deputat Daniel Cătălin Fenechiu referitoare la aprobarea a patru zile de concediu cu plată

Domnul Florin Iordache:

Observații la solicitarea domnului deputat Daniel Cătălin Fenechiu pentru aprobarea a 4 zile de concediu cu plată? Nu sunt. Aprobat.

Solicitare din partea domnului deputat Viorel Ionel Blăjuț referitoare la aprobarea a patru zile de concediu cu plată

PUNCTUL 20

Solicitare din partea domnului deputat Viorel Ionel Blăjuț referitoare la aprobarea a patru zile de concediu cu plată

Domnul Florin Iordache:

Dacă sunt observații la solicitarea domnului deputat Viorel Ionel Blăjuț referitoare la aprobarea a 4 zile de concediu cu plată? Nu sunt. Aprobat.

Solicitare din partea doamnei deputat Luminița Adam referitoare la aprobarea unui concediu cu plată

PUNCTUL 21

Solicitare din partea doamnei deputat Luminița Adam referitoare la aprobarea unui concediu cu plată

Domnul Florin Iordache:

Doamna deputat Luminița Adam solicită pentru perioada 22, 23, 24 februarie aprobarea unui concediu de plată. Este prezentă în capitala Italiei. Observații? Nu sunt. Adoptat.

Solicitare din partea doamnei deputat Raluca Turcan referitoare la aprobarea unui concediu cu plată

PUNCTUL 22

Solicitare din partea doamnei deputat Raluca Turcan referitoare la aprobarea unui concediu cu plată

Domnul Florin Iordache:

Doamna deputat Raluca Turcan solicită concediu cu plată în zilele de 16, 17 februarie. Observații? Nu sunt. Aprobat.

Scrisoare din partea doamnei Irina Radu, director general interimar al Societății Române de Televiziune

PUNCTUL 23

Scrisoare din partea doamnei Irina Radu, director general interimar al Societății Române de Televiziune

Domnul Florin Iordache:

Scrisoarea doamnei Irina Radu, director general interimar al Societății Române de Televiziune vă propun să fie trimisă Biroului permanent reunit. A mai venit o astfel de solicitare și în Biroul permanent reunit să fie trimisă celor două Comisii de cultură pentru a face o analiză asupra situației de la televiziune.

Să fie înaintată, domnule Tobă, la BPR-ul de după amiază de la ora 18,00.

Informare din partea Consiliului Superior al Magistraturii

PUNCTUL 24

Informare din partea Consiliului Superior al Magistraturii

Domnul Florin Iordache:

Avem această informare din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Să fie transmisă Comisiei juridice. CSM solicită să lucreze la legile care vizează Codul Penal și Codul de procedură penală. Comisia juridică să-i contacteze pentru a putea trimite reprezentant, dacă dorește.

Comisia juridică va informa C.S.M.-ul pe programul pe care Comisia juridică și l-a stabilit, cu ordine de zi și la anumite puncte la care doresc pot participa.

Vă rog domnule Mate.

Domnul Mate Andras-Levente:

Comisia juridică poate invita. Noi nu dăm indicații unei comisii pe cine să invite.

Domnul Florin Iordache:

Nu, nu. Au solicitat și în aceste condiții, la această informare din partea C.S.M.- ului, Comisia juridică poate informa vizavi de, repet, programul și agenda care vizează Codul Penal și Codul de procedură penală.

Memorandum intern: Informare privind cererea moștenitorilor legali ai arhitectei Mărculeț-Petrescu Mira-Anca-Victoria

PUNCTUL 25

Memorandum intern: Informare privind cererea moștenitorilor legali ai arhitectei Mărculeț-Petrescu Mira-Anca-Victoria

Domnul Florin Iordache:

La Informarea privind cererea moștenitorilor legali ai arhitectei Mărculeț-Petrescu Mira-Anca-Victoria, noi suntem deja în proces cu reprezentanții dumneaei, la finalizarea procesului, în funcție de hotărârea instanței, să intrăm în dialog.

Până nu se finalizează procesul, nu avem ce discuta.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

PUNCTUL 26

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind primirea la Camera Deputaților a unei delegații oficiale din Republica Moldova (București, 17 februarie 2016)

Memorandum intern privind primirea la Camera Deputaților a unei delegații oficiale din Republica Moldova (București, 17 februarie 2016)

Domnul Florin Iordache:

Dacă aveți observații la memorandumul intern privind primirea la Camera Deputaților a unei delegații oficiale din Republica Moldova? Nu sunt observații.

Adoptat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind oportunitatea participării la Conferința Europa Carpaților (Przemysl, Polonia, 26 – 27 februarie 2016)

Memorandum intern privind oportunitatea participării la Conferința Europa Carpaților (Przemysl, Polonia, 26 - 27 februarie 2016-02-15

Domnul Florin Iordache:

Să participe un reprezentant al Comisiei pentru politică externă.

Dacă sunt observații la memorandumul intern privind oportunitatea participării la Conferința Europa Carpaților din Polonia, 26 - 27 februarie 2016? Nu aveți observații.

Adoptat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind desemnarea unui membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaților pentru participarea la  Săptămâna Ucrainei de la Bruxelles (29 februarie – 2 martie 2016)

Memorandum intern privind desemnarea unui membru al Biroului permanent al Camerei Deputaților pentru participarea la "Săptămâna Ucrainei" de la Bruxelles (29 februarie - 2 martie 2016)

Domnul Florin Iordache:

La săptămâna Ucrainei de la Bruxelles, vă rog să faceți o propunere. Trebuie să fie un membru al Biroului permanent.

Domnule Chirvăsuță? Ziceți.

A fost nominalizat domnul Chirvăsuță să participe din partea Biroului permanent, în perioada 29 februarie - 2 martie la săptămâna Ucrainei de la Bruxelles.

Mulțumesc. Alte observații? Nu sunt.

Și ultimul,

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la reuniunea Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) cu temele În perspectiva Summit-ului NATO de la Varșovia și Conflictele din regiune MENA (Bruxelles, 23 februarie 2016)

Memorandum intern privind participarea la reuniunea Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) cu temele "În perspectiva Summit-ului NATO de la Varșovia" și "Conflictele din regiune MENA" (Bruxelles, 23 februarie 2016)

Domnul Florin Iordache:

Participă domnii deputați Borbely, Mocioalcă și Dușa.

Dacă aveți observații? Nu aveți.

Adoptat.

Diverse

PUNCTUL 27

D i v e r s e

Domnul Florin Iordache:

La Diverse avem o solicitare din partea Guvernului pentru a pune la dispoziție Sala Nicolae Bălcescu, în data de 10 martie pentru următoarea dezbatere: "Deschiderea procesului legislativ și o justiție deschisă".

Dacă sunt observații? Nu sunt. Mulțumesc.

Cu acestea fiind spuse, declar ședința închisă.

Ne vedem la ora 16,00 la plen, iar la 17,45 avem un BPR.

*

Ședința s-a încheiat la ora 14,30.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 5 martie 2021, 8:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro