Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 15 februarie 2016 ora 14:00

1. Raportul Comisiei juridice, de disciplină si imunități asupra scrisorii doamnei Raluca Alexandra Prună, Ministrul Justiției, referitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive privind pe domnul deputat Mădălin-Ștefan Voicu
la plen consultă

Raportul Comisiei juridice, de disciplină si imunități asupra scrisorii doamnei Raluca Alexandra Prună, Ministrul Justiției, referitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive privind pe domnul deputat Mădălin-Ștefan Voicu Domnul Florin Iordache:

Noi avem din partea Ministerului Justiției o singură solicitare. Văd că din partea Comisiei juridice, dumnealor ne propun două proiecte de hotărâre: un proiect pentru reținere, un proiect pentru arestare.

Vă rog, domnule Ciolacu.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Domnule președinte,

Avem o experiență și cu reținere și cu arestare. Ar însemna patru voturi și cred că totuși ar trebui să retrimitem la Comisia juridică să ne dea un singur raport, să fie două voturi atât pentru reținere cât și pentru arestare, exact cum este făcută solicitarea de la Ministrul Justiției.

Domnul Florin Iordache:

Domnule Mate, vă rog!

Domnul Mate Andras-Levente:

Nu se poate nici măcar procedural să vină Comisia juridică cu un singur raport, pentru că sunt două instituții separate. Reținerea înseamnă 24 de ore, în arestare înseamnă în funcție dacă s-a dispus reținerea sau nu - 30 sau 29 de zile.

Deci, din punct de vedere al dreptului la apărare și tot ce înseamnă procedură penală, am face o gafă enormă. Deci, o imposibilitate. Voturi: 4 voturi.

Domnul Florin Iordache:

Bun, atunci, pentru miercuri când vom pune pe ordinea de zi trebuie să stabilim programul de așa natură, să numai existe posibilitatea încurcării voturilor, vom face vot succesiv astfel încât pentru miercuri discutăm de 4 voturi.

Deci, primul raport este cel referitor la domnul Mădălin Ștefan Voicu.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 22 septembrie 2021, 2:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro