Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 29 februarie 2016 ora 14:00

12. Diverse

Diverse Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Avem o solicitare din partea Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților și a Comisiei economice a Senatului: pe 2 martie fac audierea candidaților pentru locurile vacante pentru Comitetul de Reglementare a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei și cer o sală la ora 9,30.

Domnule secretar general, vă rog să le dați o sală. Biroul permanent este de acord, da?

Deci, domnule secretar general, dați-le o sală la ora 9,30.

Dar, la ora 14,00, tot pe 2 martie, Comisia pentru industrii a Camerei Deputaților face o dezbatere cu privire la strategia energetică și noul cadru legislativ european în acest domeniu și cer gratuit Sala drepturilor omului.

Ei nu au mai avut nicio solicitare în sesiunea aceasta. Dacă nu au mai avut nicio solicitare, atunci aprobăm pentru ora 14,00.

Deci, domnule secretar general, dați-le Sala Drepturilor Omului de la ora 9,30 să facă audierile pentru ANRE și la ora 14,00 rămâne pentru Comisia de industrii a Camerei Deputaților.

Membrii Biroul permanent, sunteți de acord cu această chestiune?

Dar, stimați colegi, pe 2 martie avem plen și noi nu avem nicio solicitare din parte comisiei să lucreze în paralel cu plenul la ora 14,00, când este votul final.

Domnul Máté András-Levente:

Nu au depus nici cererea în termen. Principiile se respectă.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Da, audierile se fac începând cu ora 9,30, nu spun până la ce oră, pentru că până la ora 10,00, într-o jumătate de oră, nu poți să faci audierile.

Dar nu au solicitare să lucreze în paralel cu plenul.

Atunci, se încalcă Regulamentul Camerei Deputaților și Regulamentul Biroului permanent pe care l-am aprobat săptămâna trecută

Domnule secretar general, nu încălcați Regulamentul.

Deci, respingem cele două cereri.

Domnul Marian Neacșu:

Noi cred că vrem să rezolvăm problema. Ei pot să lucreze foarte bine joi, pentru că joi au program de comisii.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Noi am votat un Regulament. Când vrem să fim principiali și restrictivi, atunci trebuie să fim principiali și restrictivi.

Deci, în ceea ce privește cererea domnului Iancu cu privire la sala pe care să le-o dăm pentru a stabili audierea candidaților pentru locurile vacante din Comitetul de Reglementare, vă rog frumos să-l informați, domnule secretar general, că nu a respectat prevederile regulamentare și nu are o solicitare conformă cu Regulamentul pentru a lucra în paralel cu plenul, așa încât membrii Biroului permanent vor respinge această chestiune, ca neregulamentară.

În ceea ce privește cea de-a doua solicitare privind dezbaterea cu tema "Strategia energetică și noul cadru legislativ", se aprobă dar începând cu ora 15,00, ca să fie în afara sesiunii de vot final.

Sunteți de acord?

Membrii Biroului permanent?

Aprobat în unanimitate.

Domnul chestor Neacșu are o problemă pe care a ridicat-o la începutul ședinței.

Domnul Marian Neacșu:

Domnule președinte, săptămâna trecută am aprobat cu toții, la solicitarea Ministerului Dezvoltării Regionale, o sală pentru o conferință cu titlul "Evaluarea impactului Programului operațional regional 2007-2013". Se pare că în solicitarea inițială ei ceruseră și asigurarea mesei sau lucruri de această factură, ceea ce este evident că nu este în regulă.

Au sunat și solicită, în măsura în care este posibil și ne putem organiza, să servească masa contra cost, ceea ce nu cred că este o problemă, pentru că lucrul acesta se practică la bufetul nostru. De asemenea, și acel coffee-break pe care, în mod normal, atunci când închiriam sala îl puneam la dispoziție.

Dacă există disponibilitate pentru acest lucru, bănuiesc că se va discuta cu cei de la Ministerul Dezvoltării.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Coffee-break-ul, regulamentar, dacă era gratuit îl dădeam noi sau îl plătesc ei? Ministerul are dezbaterea împreună cu vreo comisie sau este doar ministerul?

Când am aprobat această solicitare?

Domnul Marian Neacșu:

Cred că lunea trecută s-a aprobat.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Pot prelua eu, din partea Comisiei de administrație și ne ocupăm împreună cu domnul secretar general.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule secretar general, vă rog să le scrieți că catering-ul este contra cost.

Deci, solicitarea este aprobată pe 8 februarie și vă rog frumos să le comunicați prin Centrul Internațional de Conferințe că catering-ul se face conform prevederilor noastre, dacă se aprobă gratuit, numai cu cele două restaurante, mi se pare.

Domnul Marian Neacșu:

Mai au o solicitare - și mi se pare corect, domnule președinte - să aibă acces la sală cu o seară înainte, deoarece au foarte multă logistică de instalat.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Aceasta nu este o problemă, discută cu cei de la Centrul Internațional de Conferințe.

Domnul Marian Neacșu:

Da, cu Centrul Internațional de Conferințe.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Da, pentru că Biroul permanent nu a intrat niciodată în astfel de chestiuni. Aceasta este o chestiune care se rezolvă direct cu Centrul Internațional de Conferințe. Noi aprobăm gratuitatea pentru minister în momentul în care fac și de aici încoace nu există o problemă.

Dacă mai sunt alte probleme pe ordinea de zi?

Nu. Mulțumesc.

Domnul Mircovici, la presă.

Ne vedem la ora 16,00.

Domnule Vlase, vă rog frumos, la ora 16,30 să conduceți dumneavoastră plenul, pentru că eu o să primesc un comisar european. Mulțumesc mult.

Declar ședința închisă.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 22 septembrie 2021, 1:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro