Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 3 octombrie 2016 ora 14:00

3. Programul de lucru al Camerei Deputaților
aprobat. Cu modificări consultă

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Florin Iordache:

Referitor la programul de lucru, înțeleg de la colegii noștri de la Partidul Național Liberal că au mâine o acțiune începând cu ora 10,00. În aceste condiții, vă propun ca votul final să înceapă la ora 13,00. Vom face votul final la inițiativele care vor trece până la momentul acela, urmând ca apoi primul vot cu bile să fie votul pe reținere, cel de-al doilea vot cu bile să fie pe arestare și cel de-al treilea vot să fie pentru completarea Biroului permanent, la propunerea Grupului parlamentar al minorităților naționale - este vorba de domnul Zisopol.

Am rugămintea să anunțați încă de astăzi aceste lucruri.

Deci, am rugămintea la dumneavoastră, stimați colegi, să aduceți de astăzi la cunoștință pentru că, în aceste condiții, fiind trei voturi cu bile, totul va dura cel puțin trei ore.

Vă rog, domnule Arpad.

Domnul Marton Arpad-Francisc:

Totuși, având în vedere că este, teoretic, dreptul unui grup parlamentar de a avea membru în Biroul permanent și având în vedere lungimea voturilor, eu aș propune să dăm prima dată votul pe acesta din urmă pentru ca dânșii să aibă de săptămâna viitoare reprezentant.

Domnul Florin Iordache:

Vor avea cu condiția să rămânem la serviciu.

Eu tocmai de aceea v-am propus să facem întâi voturile pe reținere și pe arestare. Dacă colegii noștri doresc să aibă membru în Biroul permanent, să rămână la serviciu până la cel de-al treilea vot cu bile. Pentru că mă trezesc că dau votul cu bile pentru un membru în Biroul permanent și apoi pleacă acasă.

Vă rog, domnule Ciolacu.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Domnule președinte, totuși am mai făcut modificări destul de des la program - ca votul final să fie mult mai devreme de ora 13,00, ca să nu avem această situație.

Haideți să facem votul final la ora 11,00 și, atunci, ne încadrăm cu absolut toate.

Domnul Florin Iordache:

Colegii de la Partidul Național Liberal au o acțiune mâine începând cu ora 10,00 și, în aceste condiții, le dăm posibilitatea să își facă și acțiunea de partid.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Domnule președinte, să facem miercuri vot final.

Domnul Florin Iordache:

Vă rog.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Vroiam să spun că în programul pe care noi l-am aprobat deja votul final figura la ora 13,30. Este normal, pentru că ne-am făcut tot programul pe ora 13,30.

Suntem de acord cu ora 13,00, dar ne-am calculat pe ora 13,30.

Domnul Florin Iordache:

Știu. Propunerea noastră era să încercăm să facem votul final mai devreme, având în vedere că dumneavoastră aveți o acțiune de partid, și pe cutuma care s-a stabilit.

Haideți să închidem subiectul.

Suntem de acord.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Deputații PNL vor rămâne inclusiv la votul pentru alegerea unui nou membru al Biroului permanent.

Nu pleacă; stau acolo și votează.

Domnul Florin Iordache:

Cei care vor veni.

Am înțeles. Este în regulă.

În aceste condiții, domnul Ciolacu și domnul Buican vor fi secretarii de ședință și mâine.

Și doamna Steluța-Gustica Cătăniciu va fi vicepreședintele care va conduce ședința dedicată declarațiilor politice și diseară ședința dedicată răspunsurilor la interpelările adresate membrilor Guvernului.

De acord? Da. Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 22 septembrie 2021, 2:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro