DIMENSIUNEA PARLAMENTARĂ A PREȘEDINȚIEI ROMÂNIEI LA CONSILIUL UNIUNII EUROPENE

În categoria Anunțuri 30 decembrie 2018

Pe durata primului semestru al anului 2019, Parlamentul României va îndeplini anumite funcții specifice și va coordona evoluția Dimensiunii Parlamentare. Generoasa clădire a Palatului Parlamentului va găzdui șase evenimente interparlamentare, care sunt programate a avea loc pe durata președinției Consiliului UE, pe care România o va exercita între 1 ianuarie și 30 iunie 2019.

Vezi detalii
 

COMUNICAT DE PRESĂ

În categoria Anunțuri

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, în ședința comună din data de 24 iunie 2019

Vezi detalii

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 26 iunie 2019


primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grupul parlamentar al PMP)
Ionuț Simionca, deputat PMP: „În loc să se ocupe de promisiunile făcute bistrițenilor, Daniel Suciu o ajută pe Viorica Dăncilă să inventeze o nouă categorie de pensii speciale”

Într-o declarație în Parlament, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, acuză PSD de inventarea de noi pensii speciale în vederea reglării jocurilor de putere din partid: „Premierul Viorica Dăncilă se ocupă doar de prostii, în loc să se ocupe de problemele românilor. Pentru a-și salva postul de premier și pentru a avea susținere la Congresul PSD, aceasta a promovat o lege prin care instituie o nouă categorie de bugetari privilegiați”.

Vezi stirea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 26 iunie 2019


primit de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Final de an educațional. Constatări, reflecții, soluții pentru învățământul preuniversitar și universitar

Prof. dr. Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, a prezentat în fața plenului Camerei Deputaților importanța analizelor, a evaluărilor de etapă ale sistemului educațional, necesitatea unor concluzii și sinteze de probleme, la finalizarea unui an școlar/universitar, aducând în prim plan importanța educației, elemente pozitive, împliniri și dificultăți, lumini și umbre, soluții preconizate.

Vezi stirea

ANUNȚ DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 26 iunie 2019

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va avea joi, 27 iunie, de la ora 12.00, o întrevedere cu o delegație a Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), condusă de președintele Eric Stewart (sala „Barbu Catargiu”, nivel P1).

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 26 iunie 2019


primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PSD)
Ia trebuie să ocupe locul pe care-l merită în patrimoniul cultural național

Cămașa cu altiță, bluzița cu broderii ample și colorate lucrate manual sau pur și simplu albă, denumită simplu „ie”, este de veacuri un simbol al tradițiilor românești. Este atât de frumoasă ia românească, încât lumea întreagă o sărbătorește, în fiecare an, pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei.

Vezi stirea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 26 iunie 2019


primit de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grup PSD)
Noua lege a pensiilor, o reparație morală pentru persoanele vârstnice

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a votat astăzi proiectul privind sistemul public de pensii, după reexaminarea efectuată ca urmare a deciziei Curții Constituționale. Acest act normativ extrem de important pentru îmbunătățirea vieții pensionarilor noștri, a fost adoptat cu 197 voturi „pentru” și 70 abțineri.

Vezi stirea
Vezi mai multe stiri
 

REGIA AUTONOMĂ MONITORUL OFICIAL

În categoria Anunțuri26 iulie 2018

Începând cu data de 29-07-2018, Regia Autonomă Monitorul Oficial, care realizează serviciul public de editare și publicare a Monitorului Oficial al României, funcționează, potrivit Legii nr. 208/2018, sub autoritatea Camerei Deputaților.

Mai multe detalii

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult