Depunere de candidaturi pentru Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

În categoria Informare04 martie 2020

În conformitate cu dispozițiile art. 24 din Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, în ședința comună din 2 martie 2020, declanșarea procedurilor parlamentare pentru numirea a 6 membri ai Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Candidaturile vor fi depuse la Secretarul General al Camerei Deputaților sau la Serviciul pentru lucrările Biroului Permanent al Senatului.

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 01 aprilie 2020


primită de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Riscuri și consecințe economice și financiare
Ne dorim prețuri decente, corecte pentru medicamente și alimente de bază

Decizia privind decretarea stării de urgență, demers logic și necesar, a declanșat, în cascadă, o serie de efecte nefaste pentru populație. Prețurile produselor de pe rafturile magazinelor au explodat într-o perioadă de două săptămâni, într-un ritm alert, puțin controlabil, aspect care ne îngrijorează și transmite un semnal de alarmă și de anticipare a unei posibile crize financiare.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 01 aprilie 2020


primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Antreprenori români, acționați și inovați!

Criza medicală creată de pandemia de coronavirus poate fi învinsă doar prin colaborare, prin solidaritate și printr-un parteneriat solid între stat și privat. Situația în care ne aflăm reprezintă un test dur pentru autoritățile române, dar în egală măsură și pentru antreprenori, pentru acei oameni care împing România înainte prin inovație și credință în succes.

Vezi stirea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 01 aprilie 2020


primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
PNL propune impozitarea pensiilor speciale pentru ca banii să fie folosiți în lupta contra pandemiei cu COVID-19

Parlamentarii liberali au depus azi un amendament la Legea de adoptare a OUG nr.29/2020, prin care se impozitează pensiile speciale. Banii obținuți în acest fel vor putea fi folosiți în lupta dusă la nivel național împotriva efectelor crizei sanitare, sociale și economice provocată de pandemia cu COVID 19.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 01 aprilie 2020


primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar al PRO România)

Guvernul trebuie să asigure cazarea gratuită a personalului din spitalele care tratează pacienți contaminați cu Covid-19, a angajaților SMURD și ai serviciilor de ambulanță, în hoteluri sau alte unități de cazare din proximitatea spitalelor, pentru protejarea sănătății familiilor corpului medical. 

Cadrele medicale care au grijă de bolnavii diagnosticați cu COVID-19 se gândesc cu groază că vor putea fi, la rândul lor, infectate. Ba mai mult, se tem pentru familiile lor. Sindicatele din sănătate  au trimis nenumărate semnale de alarmă. 

Vezi stirea

INFORMARE DE PRESĂ  


În categoria Comunicat de presa 01 aprilie 2020


primită de la domnul deputat Andi Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale) 

Ziua de 31 martie a fost declarată Zi de Doliu Național în Italia, ca urmare a numeroaselor decese înregistrate înultimul timp din cauza pandemiei de coronavirus. Atât eu, cât și întreaga minoritate italiană din România, ne exprimăm solidaritatea cu familiile carei-au pierdut pe cei dragi și exprim, și pe această cale, condoleanțe poporului italian care este greu încercat în aceste clipe, cum de altfel este întreaga lume. 
Dumnezeu să ne dea putere să trecem peste aceste vremuri!


Vezi mai multe stiri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult