Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Monica Maria Iacob Ridzi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Sorin Avram Iacoban (Grup PSD)
Anul școlar 2016-2017, un nou început!

Dragi elevi, părinți și cadre didactice, deși niciodată vacanța nu este suficientă, așteptăm toți, cu nerăbdare, unul din cele mai importante evenimente ale toamnei, începutul anului școlar. Din păcate, deși nu pot fi fizic alături de voi și anul acesta, începutul de an școlar mă preocupă din mai multe motive.


Școala este o casă nouă pentru elevii noștri, o casă în care ne desăvârșim ca personalități și ne pregătim pentru a deveni utili societății. O casă în care se pregătesc viitorii conducători ai acestei nații. Elevii noștri au demonstraT, an de an, că valoarea învățământului românesc este o marcă certificată de rezultatele obținute la Olimpiadele Școlare Internaționale. An de an elevii noștri au făcut cinste României obținând medalii dintre cele mai strălucitoare, demonstrând totodată faptul că poporUL nu este deloc lipsit de elite.
Aceste realități au convins că educația este calea cea mai lesne de parcurs către dezvoltarea societății, pentru o generație de mâine capabilă și sănătoasă intelectual.
Mulți dintre cetățenii noștri sunt convinși că învătământul românesc are foarte multe obligații pe care trebuie să le ducă la îndeplinire cu celeritate. Nimic mai adevărat dar să nu uităm de drepturile învățământului românesc, drepturi prevăzute corelativ cu obligațiile despre care am făcut vorbire.
Știm că învățământul românesc trebuie să pună la dispoziție cadre didactice bine pregătite, o infrastructură adecvată și multă dedicație pentru munca nobilă depusă. Însă învățământul românesc are nevoie și de comunitățile locale, de puterea centrală, într-un cuvânt de sprijinul tuturor factorilor decizionali.
Unul din drepturile fundamentele pe care trebuie să le reclamăm este respectarea art.8 din Legea Educației Naționale, anume 6% din PIB pentru finanțarea Educației. Acești 6% din PIB vin ca un firesc al actualei situații, dar și ca o prioritate natională. Finanțarea de 6% din PIB care a căpătat recunoaștere legală este prevăzută și în Pactul Național pentru Educație și reprezintă un acord de bun simț care nu se prescrie!!!
Acest drept al educației românești nu este o clauză cu efect suspensiv, care apare sau dispare în funcție de coloratura politică care conduce Guvernul, ci este o obligație legală care trebuie respectată.
Îmi doresc ca acest început de an școlar să unească în viziune și voință politică toți factorii decizionali care să ofere învățamântului românesc ceea ce a fost confirmat prin lege. Respectând educația românescă ne respectăm pe noi înșine!

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 6 octombrie 2022, 23:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro