Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Balan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Îmbulzeală suspectă la consultările pe Codul fiscal

Vicepreședintele PNL pentru regiunea Nord-Est, deputatul Ioan Balan crede că îmbulzeala liderilor tuturor partidelor politice la consultările inițiate de PNL pe marginea Codului fiscal este expresia cea mai clară că partidele au intrat într-un fel de pre-campanie electorală și privesc totul doar în pură logică electorală:

„Este tare suspectă vitejia unor lideri politici, în special de la PSD, care au sărit imediat să confirme participarea la consultările inițiate de PNL pe marginea Codului fiscal! De ce nu le-au organizat ei de la Guvern, înainte de adoptarea în Parlament a acestei legi, cu date precise și cu fundamentarea cifrelor pe masă? Când PNL le-a solicitat aceste fundamentări au spus că e treaba Guvernului Ponta și că ei își asumă legea și fără prea mari calcule. Că așa … măsurat la ochi ar merge. Acum, însă, îi vedem mari amatori de consultări … Eu am mai văzut lupul îmbrăcat în blană de oaie și am tot dreptul să cred că gestul unor partide politice în legătură cu aceste consultări nu este decât unul pur politicianist! Când s-au mai consultat cei din PSD și cu cine atunci când au luat decizii la guvernare? Cu nimeni! Când s-a mai întâmplat în România ca liderii PSD să se așeze sincer și onest în jurul mesei și să bată palma cu celelalte partide asupra unor obiective pe care să le urmărească oricine s-ar afla la guvernarea țării? Niciodată! De făcut, au mai făcut-o, dar numai pentru a înșela electoratul și partenerii politici! Tare îmi este teamă că și de această dată, liderii PSD nu vor veni la consultări cu obiective politice oneste, orientate către cetățeanul român, către economia națională, către soarta României, ci se vor prezenta tot pentru a „da bine” la televizor și a da senzația că sunt deschiși dialogului.”
Deputatul Ioan Balan este neîncrezător în capacitatea actualului ministru al finanțelor publice că va prezenta în cadrul consultărilor cifrele privind impactul noului cod și că va convinge pe cineva că Guvernul Ponta este capabil să implementeze măsurile de relaxare fiscală: „PNL i-a cerut constant ministrului să aducă date precise privind impactul măsurilor de relaxare fiscală și sursele precise de acoperire a golurilor bugetare! Nouă nu ne-a arătat nici o cifră, așa cum nu a arătat nici Președintelui României, nici Guvernatorului BNR și nici altcuiva, pentru că pur și simplu nu are asemenea estimări și nici nu s-a străduit să le obțină. Mai mult, mi-e greu să cred că acesta le va obține în cele câteva zile care au mai rămas până la consultări, mai ales dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral. Singura sa șansă este să i le trimită șeful său de guvern direct din croaziera de lux.”
Vicepreședintele Ioan Balan consideră că discuțiile din spațiul public și politic pe marginea Codului fiscal s-au îndepărtat de esența acestei legi și tind să ducă în derâdere o lege cu o importanță economică uriașă: „Am rămas uimit să văd cum jumătate de săptămână s-a tot dezbătut în mass-media paternitatea inițierii consultărilor, deși PNL, nu doar acum, ci în nenumărate rânduri, a cerut ca legile importante pentru țară să fie rezultatul unor consultări și dezbateri între partidele parlamentare din care să rezulte consensul politic. Apoi din înghesuiala de confirmări și comunicate de presă, m-am temut că PNL nici măcar nu o să mai prindă loc pe scaun sau la masa discuțiilor, chiar dacă PNL este organizatorul evenimentului! Trecând peste aceste mize mici ale politicii românești, mă nemulțumește faptul că nu am văzut discuții aplicate, profesioniste, bazate pe rigoare și expertiză financiar-fiscală! Am votat Codul fiscal în Parlament! Susțin relaxarea fiscală, nu doar pentru că este parte a Programului de guvernare al PNL, ci pentru că știu că mediul de afaceri din țară are nevoie de un stimul puternic, iar românii au nevoie de locuri de muncă și de salarii decente! Am însă o datorie față de sucevenii mei, față de cei pe care-i reprezint, să mă asigur că o măsură bună nu este aplicată prost și în loc să le aducă beneficii, le poate face și mai mult rău! Românii au suferit destul! Nu ne mai putem permite așa ceva, doar pentru a satisface alte capricii ale unui prim-ministru socialist obișnuit cu finețurile și luxul”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 29 iunie 2022, 0:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro