Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Daniel Vasile Oajdea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Daniel Vasile Oajdea (neafiliat)
Guvernul mimează rezolvarea problemei tarifelor RCA

Decizia Guvernului de a îngheța prețurile primelor de asigurare pe o perioadă de șase luni nu rezolvă problema tarifelor polițelor RCA decât pentru o perioadă relativ scurtă.

Deși rolul Autorității de Supraveghere Financiară este de a reglementa piața financiară, inclusiv pe cea a asigurărilor, vedem că tarifele polițelor RCA cresc de la o lună la altă fără o justificare reală în ceea ce privește despăgubirile.
Problema tarifelor primelor de asigurare RCA nu este nouă, încă de la începutul acestui an am sesizat această neregulă printr-un proiect de lege care are scopul de a corecta prevederea aberantă prin care A.S.F. este finanțată de către cei pe care-i controlează. Așa cum am arătat în proiectul de lege, pentru ca A.S.F. să își facă datoria, instituția nu trebuie finanțată în mod direct de către asigurători, având în vedere că în prezent A.S.F. încasează cotă parte din veniturile încasate de asigurători.
Menținând această prevedere, Guvernul își asumă practic greșeala de a pune lupul paznic la oi. Este logic pentru oricine analizează lucrurile în mod obiectiv că nu poți crea un organism care să apere interesele consumatorilor în timp ce acesta este finanțat în mod direct de către cei pe care ar trebui să îi controleze. Mai mult decât atât, Guvernul a dat aviz negativ proiectului de lege depus de mine prin care am solicitat finanțarea A.S.F. direct de la bugetul de stat.
La rândul lor, transportatorii ar trebui să sprijine această modificare legislativă pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Solicitările lor nu pot fi rezolvate decât printr-o astfel de modificare.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 23 februarie 2020, 18:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro