Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Daniel Vasile Oajdea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Conferința Copernicus a fost organizată de către Secretariatul General al Științei și Tehnologiei din Grecia, sub auspiciile Președinției Greciei a Consiliului Uniunii Europene, în colaborare cu Comisia Europeană și Agenția Spațială Europeană.
Obiectivul principal al acestei conferințe a fost de a evidenția lansarea primului satelit Sentinel și, prin urmare, de a marca începutul unei noi ere pentru cel mai ambițios program de observare a Pământului.
Evenimentul a oferit Comunității Spațiale perspective în privința nevoilor curente și viitoare ale utilizatorilor finali și a furnizorilor de servicii în aval. De asemenea, această conferință a oferit administrațiilor publice și întreprinderilor, exemple practice de soluții geo-spațiale în sectoare precum managementul riscului și mediului, energiei și planificării teritoriale.
Conferința Copernicus a evidențiat faptul că acest program joacă un rol semnificativ în politica spațială, făcând parte din obiectivele ample ale Europei. De asemenea, a fost evidențiată importanța Programului Copernicus care demonstrează potențialul semnificativ al unei cooperări mai eficiente dintre Uniunea Europeană și Agenția Spațială Europeană în beneficiul cetățenilor Europeni.
De asemenea, în cadrul Conferinței Copernicus a fost semnat Acordul de colaborare dintre Agenția Spațială Europeană (ESA) și Grecia, care stabilește accesul Greciei la datele oferite de Sateliții Sentinel și care constituie un pas înainte, important pentru exploatarea acestor date.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 22 septembrie 2020, 7:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro