Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din februarie 2020

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
PSD a lăsat peste jumătate dintre localitățile din România fără medic de familie

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătății informații privind deficitul de medici din România și cum poate fi acoperit acesta, astfel încât toți cetățenii României să aibă acces la servicii medicale de calitate.

28 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin-Claudiu Roman
PSD scoate prin lege produsele românești de pe rafturi

PSD mai dă o lovitură producătorilor români! Parlamentarii majorității nelegitime coagulate în jurul PSD nu se dezic de practicile rușinoase prin care i-au ruinat pe români de-a lungul timpului, astfel că marți, la votul final din Camera Deputaților, au votat și adoptat o propunere legislativă prin care lovesc din plin în interesele românilor.

28 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (Grupul parlamentar al PNL)
Vizita ambasadorului Georgiei - E.S. domnul Nikoloz Nikolozishvili - va întări colaborarea economică, culturală și spirituală între județul Neamț și Georgia

Excelența Sa, domnul Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în României, la invitația mea, se află în aceste zile într-o vizită oficială în județul Neamț.

28 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul copy-paste a amanetat cu cinism România

Principala grijă a PNL este cea de a amaneta România și pe toți românii, prin împrumuturile uriașe pe care le-a făcut și încă le face în această perioadă de interimat, chipurile, în numele cetățenilor! Realitatea este că liberalii ne îngroapă în datorii în fiecare zi, însă aceste împrumuturi nu se regăsesc în niciun fel în bunăstarea și creșterea calității vieții oamenilor.

28 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mugur Cozmanciuc (Grupul parlamentar al PNL)
Ambasadorul Georgiei - E.S. Domnul Nikoloz Nikolozishvili a marcat legăturile puternice româno – georgiene în vizita de la Piatra Neamț

Excelența Sa domnul Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România, a avut vineri, 28 februarie, o vizită de lucru în municipiul Piatra Neamț unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale, dar și cu membri comunității nemțene.

28 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, doamna deputat Angelica Fădor (Grupul parlamentar al PNL)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în ziua de 25, 26 și 27 februarie 2020.

27 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Președintele Raportor privind discriminarea împotriva femeilor și fetelor din cadrul Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, în vizită la Comisia pentru egalitatea de șanse

Președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, deputata USR Cristina-Ionela Iurișniți, a primit vizita oficială a delegației condusă de Președintele Raportor al Grupului de lucru privind discriminarea împotriva femeilor și fetelor din cadrul Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, doamna Meskerem Techane.

27 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Poliția de Frontieră, dotată la nivelul exigențelor Uniunii Europene

Executivul a aprobat în ședința de joi un proiect de investiții privind achiziția a 49 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune. Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul programului național aferent Fondului pentru securitate internă și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

27 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Cât de transparent sunt alocate subvențiile pentru angajarea șomerilor?

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a adresat ministrului Muncii și Protecției Sociale o solicitare privind transparentizarea procesului de acordare a subvențiilor pentru angajarea de șomeri și ce măsuri se vor lua în acest caz.

27 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
Fantezii politice păguboase

Riscăm mai mult o criză politică, decât o epidemie cu coronavirus. Riscăm și o psihoză națională determinată de virusul ucigaș. Mai important este că riscăm o criză economică mondială pentru că România este interconectată la economia europeană și, prin urmare, la economia mondială.

26 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

Am participat la Forumul de Sănătate Publică, Ediția I, care a avut loc pe 25 februarie 2020, la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost organizat de către Sănătatea Press Group, în parteneriat instituțional cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, sub egida Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților și a Comisiei pentru sănătate publică din Senatul României.

26 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Viorel Stan (Grupul parlamentar al PSD)
Urgențe de dreapta: azi, banii pubici

Dacă Palatul Cotroceni are urgențe, sună în Aleea Modrogan și ordonă măsuri imediate care, firește, se transformă în O.U.G.

26 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
La patru lui de la solicitare, CNAS încă nu a implementat procedura complementară de solicitare online a Cardului european de sănătate!

Daniel Popescu, deputatul USR de diaspora, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, s-a adresat în octombrie 2019 Ministerului Sănătății pentru a solicita mai multe informații legate de cardul european de sănătate.

26 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (neafiliat)
În lipsa coronavirusului, instituțiile statului au picat deja examenul cu panica

Subiectul „Coronavirus” reprezintă, înainte de toate, o amplificare a vulnerabilităților pe care le are România în domeniul prevenirii și gestionării situațiilor de urgență din perspectiva mai multor instituții responsabile.

26 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
PNL va acționa pentru asigurarea sistemului de vot pentru toți românii, oriunde s-ar afla!

Guvernarea este extrem de dificilă când majoritatea parlamentară este deținută de un partid ostil, al cărui singur interes este să blocheze reforma reală și dezvoltarea. PSD este gata să facă orice, dincolo de regulile democratice, pentru a-și menține controlul dobândit în ultimii ani, pentru a-și păstra acoliții în Parlament, în agenții guvernamentale, în administrația publică locală.

25 februarie 2020 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Camerei Deputaților, domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Dragoș-Gabriel Zisopol, întrevedere cu Fanis Spanos, Guvernator al Regiunii Greciei Centrale

Secretarul Camerei Deputaților, domnul Dragoș-Gabriel Zisopol, deputat din partea Uniunii Elene din România, a avut vineri, 21 februarie 2020, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu domnul Fanis Spanos, Guvernator al Greciei Centrale, alături de dl Yannis Kontzias, primar al orașului Istiaia-Aidipsos și de consilieri de la cabinetul domnului guvernator.

Oficialii au abordat o serie de aspecte privind relațiile bilaterale dintre România și Grecia, precum și subiecte de actualitate și acțiuni viitoare care pot contribui la o continuă întărire a [...]

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Petru-Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Președintele Iohannis, un președinte “neconstituțional”

După prima decizie de constatare a unui conflict juridic constituțional între Guvernul României și Parlamentul României, premierul de conjunctură, Ludovic Orban, declara: “Așa Curte, așa decizie”, într-un dispreț total față de instituția care are ca scop apărarea drepturilor conferite de legea fundamentală.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Viorel Stan (Grupul parlamentar al PSD)

Deputatul PSD Neamț, Stan Viorel, secretar în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a prezentat în declarația politică de marți, 25 februarie, problema posibilelor vouchere privind alocațiile copiilor.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)

Marți, 25 februarie, domnul deputat PSD Cîtea Vasile, vicepreședintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, și membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, a susținut declarația cu titlu:”Curtea Constituțională corectează derapajele președintelui Johannis”.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grupul parlamentar al PNL)
Coronavirusul, folosit de opozanții Guvernului PNL pentru câștig electoral

Ne aflăm cu toții în fața unei amenințări oarecum fără precedent pentru vremurile moderne: epidemia de coronavirus, plecată din China, a trecut granițele Asiei mai repede decât ne așteptam și a pătruns în Europa. Face ravagii în Italia, una dintre țările de care suntem strâns legați prin numărul mare de români stabiliți acolo și care vin des în România.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Cu mustață sau fără mustață, tot Dragnea conduce Parlamentul, prin argații săi de serviciu

Deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea consideră că boicotul PSD la ședința de învestire a Guvernului reprezintă încă o dovadă că parlamentarii ajunși pe funcții prin semnătura lui Liviu Dragnea tremură de frica alegerilor anticipate și nu știu la ce tertipuri să mai recurgă ca să nu-și pierdă indemnizațiile și pensiile speciale:

25 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse între bărbați și femei a participat luni, 24 februarie, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Iorga, la Forumul „Importanța geostrategică și economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de Financialintelligence.ro și România Durabilă.

25 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Elevii Liceului cu Program Sportiv Bacău au vizitat Palatul Parlamentului la invitația deputatului Elena Hărătău

La invitația deputatului PNL Elena Hărătău, un grup de 40 de elevi din cadrul Liceului cu Program Sportiv Bacău au efectuat marți o vizită la Palatul Parlamentului.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Educația pentru sănătate trebuie să ajungă în școli!

Încă din 2017, doamna deputat Cristina Iurișniți a promovat și a solicitat includerea Educației pentru sănătate în școli prin interpelări adresate Ministerului Educației, prin organizarea de dezbateri cu toți actorii educaționali și prin elaborarea inițiativelor legislative care să completeze actualul cadru normativ.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Diaspora, bătaia de joc a PNL

Credeam că bătaia de joc a actualilor guvernanți la adresa românilor din afara granițelor se limitează doar la anumite decizii instituționale, cum sunt desființarea Ministerului care se ocupa de problemele lor și înființarea unor structuri de formă, fără personalitate juridică și fără posibilitatea de a face ceva concret pentru concetățenii noștri din străinătate.

25 februarie 2020 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Aida Căruceru (Grupul parlamentar al PSD)
Iohannis și PNL aruncă România în criză jucându-se cu nominalizările pentru funcția de premier

Prin decizia arogantă de a-l propune pe Ludovic Orban pentru a doua oară în calitate de premier-desemnat, Klaus Iohannis a aruncat România în criză.

Iohannis era obligat să țină seama de propunerea care întrunea majoritatea, mai ales că PSD a dat jos Guvernul Orban cu 261 de voturi, cel mai mare număr de voturi de la toate moțiunile de cenzură votate de Parlament. [...]

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
Liberalii, din eșec în eșec

Să alergi de unul singur și să pierzi este, probabil, cel mai ridicol lucru care ți se poate întâmpla.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grupul parlamentar al PSD)

În timp ce PNL creează haos, PSD va susține orice act normativ necesar pentru prevenirea și combaterea epidemiei de coronavirus. Liberalii să trimită urgent Parlamentului lista cu actele care trebuie aprobate.

25 februarie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, domnul deputat Marian Gheorghe Cucșa (Grupul parlamentar al PSD)

Marți, 25 februarie, începând cu ora 14.00, va avea loc audierea reprezentanților Serviciului Român de Informații cu privire la coronavirus (sala de ședințe a Comisiei de control a activității SRI, nivelul PM). La finalul ședinței, vor avea loc declarații de presă ale vicepreședintelui Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, domnul deputat Cucșa Marian Gheorghe.

25 februarie 2020
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (deputat neafiliat)
O nouă armă politică: panica

Mai puternică și mai periculoasă decât orice calamitate este panica. În caz de cutremur, de epidemie, război, naufragiu, incendiu, accident, panica are o capacitate uriașă de a înmii urmările dramatice.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse între bărbați și femei a susținut marți, 25 februarie, o declarație politică intitulată:” Logica penelistă pe înțelesul tuturor”.

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
Sub guvernele PSD, diferențele de dezvoltare s-au adâncit în România. Moldova are nevoie urgentă de o strategie investițională pe termen scurt și mediu.

Deputatul PNL Ioan Balan trage un puternic semnal de alarmă cu privire la adâncirea diferențelor economice dintre provinciile istorice ale României și consideră că investițiile publice și private ar trebui orientate prioritar către Moldova și Sudul Olteniei, cele mai slab dezvoltate regiuni din Uniunea Europeană:

25 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Eficientizarea repartizării biletelor de odihnă și tratament pentru pensionari

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a adresat ministrului Muncii și Protecției Sociale o solicitare privind eficientizarea distribuirii biletelor de tratament și găsirea unei modalități cât mai transparente de asigurare a acestui proces.

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Pensiile pensionarilor care au lucrat în unitățile de prospecțiuni și explorări geologice din domeniul minier vor fi recalculate

Guvernul României a adus unele modificări la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru a corecta disfuncționalitățile existente în ceea ce privește calculul pensiilor persoanelor care au muncit în domeniul minier.

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Răzvan Ilie Rotaru (Grupul parlamentar al PSD)
Liberalii recurg la orice tertipuri pentru a nu dubla alocațiile copiilor din România, așa cum a prevăzut PSD, inclusiv la copy-paste!

Parlamentarul social-democrat botoșănean Răzvan Rotaru a declarat luni, 24 februarie, că este oripilat de faptul că liberalii folosesc tehnici de manipulare pentru a nu dubla alocațiile.

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa)

Țara arde și guvernul se piaptănă! PNL și PSD vorbesc de alegeri anticipate, iar, între timp, nimeni nu mai ia nicio măsură pentru rezolvarea problemelor grave la nivelul educației: analfbetismul funcțional în România trece de 40 la sută, iar o treime din copiii noștri adorm flămânzi.

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
De ce avem nevoie de o nouă platformă online cu oferte de muncă când există deja o platformă guvernamentală funcțională -- www.posturi.gov.ro ?

În urmă cu câteva zile, surpriză-surpriză, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului României, ne-a anunțat că Guvernul lucrează la o platformă online care va face cunoscute românilor din străinătate ofertele de muncă din România.

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Clarificarea formularului 230 și a procentului de contribuție din impozitul pe venit

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a adresat ministrului Finanțelor Publice o solicitare legată de problema Formularului 230.

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Petru-Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
PNL nonpartid, nonvaloare

PNL nu mai este partid! Este doar o adunătură de purtători ai intereselor celor supra-înstăriți. Dușmanii cei mai mari nu doar a celor mai vulnerabili din societate, dar și a antreprenorilor noi din IMM-uri, ai tinerilor și ai valorilor democratice, precum și a statului de drept.

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PNL are întreaga responsabilitate pentru haosul în care a aruncat România

După ce a unit șase partide ca să dea jos Executivul PSD, liberalii fug acum de guvernare în cel mai jalnic și rușinos mod cu putință!

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Dâmbovița, Georgeta-Carmen Holban: „PNL distruge sistematic și conștient economia și agricultura”

În spiritul austerității impuse de la preluarea guvernării, concretizată deja printr-o serie de măsuri radicale și distructive pentru români, liberalii au aruncat în prăpastie și economia națională. După venirea PNL la guvernare, economia s-a deteriorat brusc: veniturile la buget au trecut pe minus, iar cheltuielile bugetare au explodat.

21 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Violeta Răduț (Grupul parlamentar al PSD)

Derapajele de logică continuă la PNL. Acum sunt supărați și nervoși că PSD nu le asigură căderea Guvernului Ludovic al II-lea. Ei nu vor să-și dea voturile pentru învestirea propriului prim-ministru, a propriilor miniștri, dar acuză PSD. În loc să genereze și să “propagheze” criza politică, PNL are de făcut un singur lucru: să guverneze, dar...

21 februarie 2020
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
„Numirile șefilor de parchete din Ministerul Public, făcute în urma unor evaluări corecte și pertinente”

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirile celor trei coordonatori din Ministerul Public: Gabriela Scutea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Crin-Nicu Bologa în funcția de procuror-sef al Direcției Naționale Anticorupție și Elena-Giorgiana Hosu în funcția de procuror-sef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Partidul Național Liberal consideră că procurorii desemnați la conducerea celor trei parchete sunt în concordanță cu exigențele impuse de aceste funcții de conducere de înaltă responsabilitate. Ca atare, decizia președintelui a fost una corectă și firească, deoarece probitatea profesională și morală a celor trei este elocventă în vederea ocupării posturilor respective. [...]

21 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grupul parlamentar al PSD)
Executivul interimar tratează sănătatea românilor ca pe o marfă care să genereze profit pentru companiile private din domeniul sănătății.

Ordonanța de Urgență pe sănătate nu rezolvă nicio “urgență” a sistemului medical, dar sfidează drepturile pacienților români.

21 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD, exemplu de bune practici privind dreptatea și justiția socială

La inițiativa ONU, în 20 februarie se marchează anual Ziua Mondială a Dreptății Sociale, prilej și pentru societatea românească să conștientizeze importanța diminuării inechităților existente în toate sferele vieții sociale, economice și publice.

21 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Petru Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Iohannis, atac la independența justiției

Vă mai aduceți aminte declarația domnului Orban după una din deciziile Curții Constituționale? “Așa Curte, așa decizie” preciza la momentul respectiv premierul României.

21 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul de lucru pentru combaterea cancerului
Membrii Grupului pentru combaterea cancerului acționează pentru îmbunătățirea tratamentului oncologic

Președintele Grupului de lucru pentru combaterea cancerului, Carmen-Ileana Mihălcescu, alături de parlamentarii Nicolae Bănicioiu și Levente Vass, membri ai grupului, au continuat, ieri, discuțiile cu specialiștii din domeniul oncologic. Au răspuns invitației conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu – președintele Consiliului Director al Societății Naționale de Oncologie, dr. Daniela Zob, secretar al Institutului Oncologic București și dr. Lidia Kajanto, manager IOB. La întâlnire a participat și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.

20 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana Mioara Bîzgan-Gayral (neafiliat)
Pedepse mai dure pentru agresorii sexuali – raport pozitiv în Comisia Juridică a Senatului

Inițiativa legislativă care prevede înăsprirea pedepselor pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor, depusă în Parlament de către deputata independentă Oana Bîzgan, a primit raport pozitiv cu unanimitate de voturi de la Comisia juridică a Senatului și va fi supusă votului final al senatorilor.

20 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ionela Viorela Dobrică (Grupul parlamentar al PSD)
Ionela Dobrică, deputat PSD: PNL a transformat audierile propriilor miniștri într-un circ ieftin

PNL a realizat în ultimele zile o adevărată mascaradă, devenind primul partid ai cărui miniștri nu vor voturi în Parlament, forțând limitele constituționale cu un singur scop: dorința de a demara alegeri anticipate pentru a ascunde faptul că nu vor dubla niciodată alocațiile și nici nu vor crește punctul de pensie din septembrie, așa cum este prevăzut în lege.

20 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ionela Viorela Dobrică (Grupul parlamentar al PSD)
PNL a transformat audierile propriilor miniștri într-un circ ieftin

PNL a realizat în ultimele zile o adevărată mascaradă, devenind primul partid ai cărui miniștri nu vor voturi în Parlament, forțând limitele constituționale cu un singur scop: dorința de a demara alegeri anticipate pentru a ascunde faptul că nu vor dubla niciodată alocațiile și nici nu vor crește punctul de pensie din septembrie, așa cum este prevăzut in lege.

[...]

20 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Guvernanții se joacă efectiv cu viața românilor. Trăim în țara în care se moare cu zile!

Guvernanții se joacă efectiv cu viața românilor! Dozele de vaccin antigripal sunt insuficiente, iar medicii de familie sunt nevoiți să facă o selecție a pacienților cu risc pe care să-i imunizeze gratuit. Trăim în țara în care se moare cu zile!

20 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
Sănătate, că-i mai bună decât toate

Deși demis, cabinetul liberal își urmează programul de guvernare stabilit în urmă cu trei luni, sub sloganul „nu sunt bani”. Ultimii care au aflat sunt managerii care nu au primit bani pentru plata salariilor personalului auxiliar din spitale.

20 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, doamna deputat Angelica Fădor (Grupul parlamentar al PNL)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în ziua de 17, 18, 19 și 20 februarie 2020.

20 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Amendamente aprobate care nu sunt în interesul românilor

Nu este o afirmație a unui pesedist, este chiar afirmația domnului Florin Cîțu, ministrul de Finanțe al României.

20 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Răspunsuri goale ale ministrului Costache la probleme reale din sănătate: mai multe paturi la urgențe, extinderea centrelor de sănătate mintală și asigurări ale spitalelor pentru malpraxis

La audierile din Comisia de sănătate pentru neinvestirea Guvernului Orban 2, deputatul PSD Tamara Ciofu, medic pediatru cu experiență de 30 de ani, a solicitat ministrului liberal al sănătății, Victor Costache, măsurile directe pe care le va lua pentru:

20 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
Constantin Brâncuși

De-a lungul vieții, Constantin Brâncuși s-a prezentat mereu ca țăran român, afirmând că seva sa creatoare se trage din tradițiile imemoriale ale artei populare românești: „nu aș fi fost nimic și nu aș fi dălțuit nimic fără Hobița, fără porțile și fântânile ei care au însemnat, pentru mine, o adevărată Academie de Belle-Arte”.

19 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Egalitatea de șanse, absentă din programul de guvernare

Miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 13.00, în sala “Drepturilor Omului” din Parlamentul României, Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților a audiat-o pe doamna Victoria Violeta Alexandru, ministrul propus pentru portofoliul Muncii și Protecției Sociale. Deputata USR, Cristina Ionela Iurișniți, președinta Comisiei, atrage atenția că egalitatea de șanse, care ar fi trebuit să fie o prioritate obligatorie pentru acest minister și pentru Guvern, în concordanță cu drumul democratic și european asumat prin Constituție și tratatele semnate, lipsește cu desăvârșire din programul de guvernare.

19 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 18 februarie 2020, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care a avut următoarea ordine de zi:

1. Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor(PLx 375/2017) [...]

19 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
„Constantin Brâncuși trebuie onorat mai mult decât în ziua nașterii sale”

Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Gorj — d. 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană.

Marele nostru artist, ales postum membru al Academiei Române, a fost și este în continuare recunoscut la nivel mondial ca o somitate în domeniul sculpturii, creațiile sale fiind inestimabile. [...]

19 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gabriel Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
O administrație liberală plafonată

Clujul anului 2020, o administrație liberală plafonată, zero dezbateri în Consiliul Local, zero gândire strategică, zero inițiativă alternativă și/sau complementară în grupul de consilieri locali liberali, care votează la îndemn perfect politic, precum o armată de proli supraveghiați de Fratele cel Mare, edilul care ocazional fuge de subiectele grele pentru a-l lăsa ușor stânjenit, la masa tăcerii din Sala de Sticlă, pe vicele Tarcea.

19 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Nicușor Halici (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul Nicușor Halici, intervenție devastatoare pentru Cătălin Predoiu la audierea acestuia în Comisiile juridice reunite ale Parlamentului

În cadrul audierii în Comisiile juridice reunite a candidatului propus pentru funcția de ministru al justiției în Guvernul Orban II, Cătălin Predoiu, deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici, președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, i-a cerut ministrului demis al justiției, actual candidat pentru acestă funcție, explicații privind modul în care a fost adoptată în Guvern OUG 26/2020 privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate, parte a pachetului de 25 de OUG-uri adoptat de Guvernul Orban într-o singură noapte.

19 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

Miercuri, 19 februarie 2020, în Comisiile reunite pentru sănătate ale Camerei Deputaților și Senatului, a fost audiat domnul dr. Victor Costache, candidat pentru funcția de ministru al sănătății. Este a doua audiere a domnului Contache pentru funcția de ministru al sănătății, în cabinetul Orban II, după ce Guvernul PNL a fost demis prin moțiune de cenzură.

19 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozalia Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

Marți, 18 februarie 2020, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă, a avut o întrevedere cu domnul Andrei М. Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus în România.

19 februarie 2020 detalii
  
DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Distrugerea sănătății, misiunea principală a liberalilor

Aidoma colegilor săi din Guvernul liberal, ministrul demis al Sănătății recurge la stratagema intoxicării românilor pe tema sumelor alocate acestui domeniu vital. Practic, PNL și-a asumat răspunderea pe legea bugetului din acest an, dar acum, în mod halucinant, aruncă vina pe PSD pentru tot ceea ce ei nu sunt în stare să facă.

18 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE

În perioada 20-21 februarie 2020, se vor desfășura la Viena, Austria, lucrările celei de-a 19-a Reuniuni de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE).

18 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Orchestra, sau Cabinetul Orban

Continuă bătaia de joc la adresa spiritului constituțional și al principiului separației puterilor în stat!

18 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Violeta Răduț (Grupul parlamentar al PSD)
Teatru ieftin, asta se pune în scenă la Guvernul României!

Un ministru (Anisie) publică în Monitorul Oficial varianta greșită a ordonanței privind decontarea transportului elevilor.

18 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Niciun ban public nu mai trebuie cheltuit fără să se verifice corectitudinea utilizării lui

Deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea apreciază modul în care Guvernul Orban a început să verifice toate lucrările efectuate sau neefectuate din bani publici și consideră că acest demers trebuie extins la toate nivelurile administrației publice din România:

18 februarie 2020 detalii
  
DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
Liberalii nu cresc pensiile și alocațiile, dar cresc prețurile

Există un principiu care guvernează viața socială și acesta este solidaritatea. Este un termen pe care îl cunoaștem foarte bine, noi, social - democrații. Face parte din ideologia noastră, face parte din convingerile noastre. Ar trebui să fie parte integrantă și din concepțiile politice ale actualei puteri, mai ales că defilează cu sloganuri populiste, gen „Romania normală!”. Nu există normalitate în lipsa solidarității. Să schimbe sloganul! Să adopte „nu sunt bani”. Este, oricum, mai aproape de năzuințele și explicațiile pernicioase ale liberalilor.

18 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dănuț Bica (Grupul parlamentar al PNL)
Green Deal reprezintă o șansă pe care România nu are voie să o rateze

Deputatul PNL de Argeș, Dănuț Bica, susține că, după 1989, politicienii români au pierdut mult timp implicându-se în dispute pe teme nesemnificative, neglijând totodată rezolvarea unora dintre problemele esențiale pentru dezvoltarea țării:

18 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Un nou pas pentru prevenirea și combaterea violenței cibernetice

Președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, deputata USR Cristina Iurișniți, salută adoptarea de către Senat a unei propuneri legislative pentru completarea Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, ce prevede recunoașterea și pedepsirea tipurilor de violență cibernetică în România.

18 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
O guvernare liberală pentru 4 ani va lega Moldova de Transilvania și de Capitală prin infrastructură modernă de transporturi

Deputatul PNL Ioan Balan apreciază că în ultimele 3 luni de guvernare liberală s-au înregistrat mai multe rezultate concrete decât în ultimii 7 ani în care țara a fost condusă de PSD, în special în ceea ce privește deblocarea celor mai importante proiecte de infrastructură de transporturi din Moldova:

18 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, domnul deputat Ionel Palăr (Grupul parlamentar al PNL)
Constantin Brâncuși, la un pas de a primi recunoașterea UNESCO

Coloana infinitului, Masa tăcerii și Poarta sărutului, care formează Ansamblul monumental Calea Eroilor de la Târgu Jiu, realizat de sculptorul Constantin Brâncuși, ar putea reintra în procedura pentru înscrierea pe Lista patrimoniului mondial UNESCO, la viitoarea sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO, ce va avea loc în această vară, la Fuzhou, China.

18 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIEDE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grupul parlamentar al PSD)
Felicit Guvernul liberal pentru “marile realizări”!

De curând, premierul interimar al României declama de la tribuna Parlamentului că Partidul Social Democrat “nu are dreptul“ să vorbească despre neîmplinirile Guvernului liberal atâta timp cât acesta se străduiește din răsputeri să corecteze greșelile făcute de Executivul anterior, de stânga.

17 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Decontarea în avans a unor lucrări prin FDI către primării, în atenția Corpului de Control al Guvernului

Guvernul României a depistat o serie de nereguli în cazul plaților efectuate în ultima perioadă prin intermediul Fondului de Dezvoltare și Investiții, în urma unor controale efectuate în toată țara.

17 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Trenurile nu circulă mai repede cu promisiuni PSD

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Transporturilor o solicitare privind problema deselor întârzieri ale trenurilor și cum pot fi despăgubiți călătorii pentru aceste întârzieri.

„România se clasează pe ultimele locuri în UE la viteza de deplasare a trenurilor. Ultimul guvern PSD și-a asumat să susțină reforma structurală a transportului feroviar, promițând de la modernizarea gărilor și construcția de linii de mare viteză până la dotarea cu locomotive performante și creșterea ponderii transportului feroviar față de transportul rutier. [...]

17 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Petru-Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Audierile miniștrilor în comisii vor fi o mascaradă. Nimeni nu-i va lua în seamă, până și unii parlamentari liberali vor râde de ei

Deputatul Bogdan Cojocaru, lider al TSD, susține că audierile pentru membrii noului Guvern liberal vor fi o mascaradă, în condițiile în care miniștrii vor veni în comisii, dar vor ști că propriul partid nu le va da ulterior votul în plenul Parlamentului.

17 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Deputatul PNL, Elena Hărătău: „Ajutoare de urgență pentru familii și persoane singure afectate de incendii sau cu probleme de sănătate din județul Bacău”

Un număr de 470 de familii și persoane singure aflate în situații critice, din toată țara, dar și din județul Bacău, urmează să beneficieze de ajutoare de urgență în valoare de 1.647.800 lei. Guvernul a luat această decizie în urma anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

17 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: „PNL dorește distrugerea sistemului public de sănătate”

Intenția guvernului liberal de a modifica legislația sănătății, materializată printr-o ordonanță de urgență ilegală, în sensul accesului egal al instituțiilor medicale private și de stat la programele naționale de sănătate publică suportate din buget, nu este altceva decât o afacere de partid a PNL.

[...]

17 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Românii din afara granițelor au devenit bătaia de joc a Guvernului Iohannis/Orban

În ședința de guvern de joi, 13 februarie, Guvernul Iohannis/Orban a adoptat Hotărârea de Guvern privind organizarea, funcționarea și atribuțiile unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului. La capitolele II și III sunt stabilite forma de organizare și atribuțiile Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M.) și Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (D.R.P.).

La o simplă citire a hotărârii, observăm că cele două departamente sunt organizate în disprețul românilor din diaspora și a celor din comunitățile istorice. [...]

14 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul PNL aduce fonduri europene, în valoare de milioane de euro, care vor contribui la dezvoltarea României

Guvernul PNL a anunțat că va lansa, în viitorul apropiat, o serie de proiecte europene, în valoare de 250 milioane de euro, care vor contribui la dezvoltarea României, inclusiv a județului Neamț.

14 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Liberalii au blocat nejustificat proiectele de autostrăzi demarate de PSD

Unul dintre punctele nevralgice ale guvernării PNL din ultimele trei luni este infrastructura, capitol la care liberalii se băteau cu pumnii în piept referitor la ce activitate măreață vor avea. În realitate, nu s-a întâmplat nimic, eșecul din acest domeniu fiind vizibil pentru toți românii.

14 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
„PSD a votat creșterea valorii tichetelor de masă”

La inițiativa și cu sprijinul decisiv al parlamentarilor PSD, valoarea tichetelor de masă va crește cu 33%, de la 15 la 20 de lei. În acest fel, reușim, și în opoziție fiind, să satisfacem doleanțele salariaților și să contribuim, astfel, la asigurarea unor condiții cât mai bune de muncă și de viață.

14 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Perspectivele unei guvernări ezitante și neprofesioniste O nouă încercare de manipulare, marca PNL

Recenta nominalizare a Guvernului Orban 2 de către președintele Klaus Iohannis reprezintă un paradox, o sfidare și implicit o formă de manipulare a opiniei publice. Este absurd și paradoxal să nominalizezi același premier după ce guvernul său a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce nenumărate imperfecțiuni, gafe politice, greșeli de abordare, inabilități au fost semnalate nu doar de presă și lumea politică, ci și de specialiști și experți în domeniile de referință.

14 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

Ordonanța de Urgență dată de Guvernul PNL privind programele naționale de sănătate a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 12 februarie 2020, fără a avea avizul obligatoriu al Comisiei interministeriale pentru suport tehnic. Rămâne ca Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la Ordonanța de Urgență prin care a fost modificată Legea 95/2006 – privind reforma în sănătate.

Sănătatea românilor nu trebuie să fie o tablă de șah pe care clasele politice să își joace obiectivele politice după bunul plac. Sistemul de sănătate trebuie să fie concentrat asupra pacientului, asupra modernizării infrastructurii, a dezvoltării medicilor și a personalului medical, dar în nici un caz asupra îmbogățirii agenților economici și accesul furnizorilor privați la sistemul de sănătate, după bunul plac. [...]

13 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Costurile crizei politice declanșate de președinte vor fi plătite din buzunarul fiecărui român

Costul crizei politice în care președintele a adâncit România și instituțiile statului, prin renominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcția de prim ministru, este unul imens pentru toată lumea. Responsabil de această situație este Klaus Iohannis, care a ignorat cu bună știință soluția politică rezonabilă propusă de PSD, alegând astfel, în mod populist și împotriva românilor, să agraveze criza politică.

13 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în ziua de 10, 11, 12 și 13 februarie 2020.

^ [...]

13 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ionela Dobrica (Grupul parlamentar al PSD)
PNL declară război noilor generații: măsurile prin care Guvernul Orban îi determină pe tineri să emigreze

Prima Casă, Start Up Nation, dublarea alocațiilor sau gratuitatea transportului pentru elevi se numără printre proiectele trunchiate, pas cu pas, de către guvernarea PNL.

13 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Mareș (Grupul parlamentar al PNL)
Victorie pentru făgărășeni! Proiectul pentru realizarea ocolitoarei Municipiului Făgăraș a fost adoptat de Guvernul Orban! Voi oferi în continuare tot sprijinul pentru a finaliza rapid acest proiect

Făgărășenii au primit cea mai bună veste de la guvernul Orban: proiectul pentru realizarea variantei ocolitoare a Municipiului Făgăraș a fost adoptat! Trebuie să vă mărturisesc că, în toată această perioadă, guvernul PNL a avut toată deschiderea pentru demararea acestui proiect extrem de important pentru noi, făgărășenii. Executivul Orban mi-a susținut toate demersurile și, în doar 3 luni, am rezolvat încă o problemă pe care PSD nu a fost în stare să o rezolve în ani și ani de guvernare.

13 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
România nu are plan privind energia și clima pentru reducerea gazelor cu efect de seră

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor o solicitare în legătură cu stadiul în care se află planul României privind clima și energia pentru reducerea poluării, ce trebuia înaintat către Comisia Europeană.

13 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Bomba economică plantată de senatorii PSD arată clar faptul că actuala configurație parlamentară este toxică

Ceea ce s-a întâmplat în Senatul României este o dovadă că PSD are un control nociv asupra Parlamentului și este încă un argument pentru declanșarea alegerilor anticipate. Practic, PSD începe să măcelărească toate deciziile bune luate pentru țară de Guvernul PNL.

12 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, a votat în ședința de vot final de marți, 11 februarie, proiectul de lege care are ca obiect de reglementare modificarea art.14 din Legea nr.165/2018, în sensul majorării valorii nominale a tichetelor de masă. Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei.

12 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Camerei Deputaților, domnul deputat Dragoș-Gabriel Zisopol (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Dragoș-Gabriel Zisopol, întrevedere cu Ioannis Chrysoulakis, secretar general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe Elen - Secretariatul General al Grecilor de Pretutindeni

Secretarul Camerei Deputaților, domnul Dragoș-Gabriel Zisopol, deputat din partea Uniunii Elene din România a avut sâmbătă, 8 februarie 2020, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. domnul Ioannis Chrysoulakis, secretar general în Ministerul Afacerilor Externe Elen din cadrul Guvernului Republicii Elene.

12 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, a votat în ședința de vot final de marți, 11 februarie, proiectul de lege care are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.165/2013, în sensul că toate deciziile de compensare a imobilelor se emit ținând cont de grilele notariale din anul 2013, cei îndreptățiți fiind prejudiciați raportat la faptul că grila notarială este actualizată anual.

12 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Guvernul Ludovic Orban nu respectă procedurile constituționale!

Cele 25 de OUG-uri buclucașe își continuă istoria lor trepidantă începută în ședința de 9 ore din 4 februarie! Procedural un act normativ trebuie să aibă avizul consultativ al Consiliului Economic și Social (CES), însă doar 5 dintre cele 25 de Ordonanțe de Urgență au acest aviz.

12 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
„Creșteri substanțiale ale bonusurilor oferite pentru mașinile electrice prin Programul Rabla 2020”

În acest an, Programul Rabla va avea cel mai mare buget din istoria sa, de 140 de milioane lei, față de 95 de milioane anul trecut, au anunțat oficialii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

12 februarie 2020 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar al PRO Europa)
Noroc cu elevii, pentru că miniștrii fac numai greșeli!

Am trait să o văd și pe asta: elevii fac ordine în haosul creat de Monica Anisie, ministrul Educației.

12 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
11 februarie, Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei

Cristina Ionela Iurișniți, președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din cadrul Camerei Deputaților, transmite un mesaj de susținere a fetelor și femeilor care aleg o carieră în domenii STEM, asociate științei și tehnologiei, cu prilejul Zilei internaționale care le celebrează, 11 februarie fiind declarată Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei.

12 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați a votat în ședința de vot final de marți, 11 februarie, Proiectul de lege care are ca obiect reglementarea regimului juridic al cetăților dacice din Munții Orăștie, cuprinzând ansamblul măsurilor speciale de protecție, de ordin științific, juridic, administrativ, financiar, fiscal și tehnic menite să asigure paza, întreținerea și reparațiile curente, inventarierea, conservarea, consolidarea și restaurarea, precum și punerea în valoare a respectivelor monumente.

12 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
„Curtea Constituțională va decide dacă a doua desemnare a lui Orban în funcția de premier este constituțională”

Sesizarea PSD către Curtea Constituțională referitoare la a doua desemnare a lui Ludovic Orban în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis este, în opinia mea, perfect justificată.

12 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa)
Malpraxis în Guvernul Orban! PNL-ul și Ludovic Orban se joacă cu sănătatea românilor

90% dintre români nu-și permit să meargă la un spital privat. În aceste condiții, este inacceptabil să iei bani de la public și să-i duci la privat. Noaptea minții Guvernului Orban, care a dat 25 de ordonanțe de urgență într-o singură zi, poate destabiliza serios sistemul de sănătate public al României.

12 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Anișoara Radu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul Iohannis/Orban afectează mediul privat

Guvernul Iohannis/Orban a tăiat, în mod tacit, scheme de ajutor pentru firmele private. În 2018, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență nr.60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă, prin care angajatorii primesc subvenții de la stat dacă angajează anumite categorii de persoane, în vederea stimulării ocupării forței de muncă.

12 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul de lucru pentru combaterea cancerului
Întâlnire de lucru între parlamentari și experți din domeniul oncologic privind situația cancerului în România

Grupul de lucru pentru combaterea cancerului a realizat, marți, 11 februarie, primele dezbateri cu experții din domeniul oncologic la nivel național.

11 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 11 februarie 2020, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care a avut următoarea ordine de zi:

11 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
În numai 3 luni de guvernare, PNL a deblocat cele mai importante proiecte pentru Moldova

Deputatul PNL Ioan Balan spune că România are nevoie, pe termen lung, de un guvern liberal cu o agendă reformistă, așa cum a fost și va fi Guvernul Orban.

11 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
PNL nu dorește nici în ultimul ceas bunăstarea românilor

După ce a fost demis, Guvernul Orban vine acum în aceeași formulă, adică persoane care nu doresc binele românilor, ci doar binele propriu.

11 februarie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc marți, 11 februarie, începând cu ora 14.00 (la Camera Deputaților, sala „Barbu Catargiu”, nivel P1).

11 februarie 2020
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa )
Alegerile anticipate, cronica unui dezastru anunțat! Cine și cum va guverna țara cel puțin 4 luni cât ar trebui să dureze toate procedurile?

“Președintele Iohannis și PNL-ul vor alegeri anticpate, într-un scenariu la limita legii și care aduce atingeri serioase bunului-simț. Ca într-un teatru al absurdului, Ludovic Orban este propunerea PNL-ului de prim ministru, acceptată de președinte.

11 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Stan Viorel (Grupul parlamentar al PSD)
România va putea acorda sprijin operatorilor economici care vor să amenajeze stații de reîncărcare a vehiculelor electrice

O veste bună vine din partea Comisiei Europene. O veste care ne arată că toate eforturile noastre de până acum n-au fost în zadar, că am reușit să atragem sprijinul Comisiei Europene în decizile pe care le luăm.

11 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr (Grupul parlamentar al PSD)
Angel Tîlvăr, întrevedere cu ambasadorul Republicii Turcia la București: Proiectul european este important pentru țările noastre și merită susținut cu toată tăria

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, a avut luni, 10 februarie 2020, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România.

11 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Numai PSD ar fi putut demite un guvern care face lucruri bune pentru România!

Adoptarea moțiunii de cenzură care a condus la demiterea Guvernului Orban arată, încă o dată, că interesul românilor nu face nici doi bani pentru cei din PSD!

11 februarie 2020 detalii
  
DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grupul parlamentar al PNL)
Anticipatele nu sunt capriciul PNL. Parlamentul este sub “arestul” PSD, care face orice să blocheze reformele

Alegerile anticipate nu sunt un capriciu al PNL. Guvernul este conștient de faptul că PSD se opune reformelor PNL, iar din această situație nu se poate ieși decât prin declanșarea alegerilor anticipate.

11 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
Ziua 112 – dedicată numărului unic de apel de urgență în întreaga Uniune Europeană

Uniunea Europeană a celebrează pe data de 11 februarie, Ziua 112 – dedicată numărului unic de apel de urgență în întreaga Uniune Europeană. În țara noastră, Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență a fost înființat în 2004.

Primul apel la 112 a dat șansa la o nouă viață. O femeie însărcinată a apelat numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutor în vederea transportării la spital. A adus pe lume un copil sănătos. Prin 112 dăm șansa la viață. Dăm șansa la viață, salvăm proprietățile și bunurile celor aflați în pericol și avem grijă de mediul înconjurător. [...]

11 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, domnul deputat Sorin Lazăr (Grupul parlamentar al PSD)

Comisia pentru buget, finanțe și bănci a avut înscrise pe ordinea de zi zi a ședinței de marți, 11 februarie a.c., patru proiecte de lege pentru dezbatere pe fond în vederea întocmirii rapoartelor.

11 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Petru Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
”Nerușinarea” sau cât tupeu să ai să oferi beneficii oamenilor obișnuiți și nu ”băieților deștepți”

Marți, 11 februarie 2020, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a decis majorarea tichetelor de masă la valoarea de 20 de lei. De asemenea, reprezentanții aleși ai cetățenilor au hotărât să respingă decizia Guvernului de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii, aprobate tot de Parlament, prin care se dublează alocațiile pentru copii.

11 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
„Dacă nu lupți pentru ceea ce vrei, meriți ceea ce ai!” (John C. Maxwell)

Periodic, în agenda publică, este înscris subiectul educației. Toți vorbesc despre educație și învățământ cu entuziasm și înțelepciune, de parcă ar fi preocuparea cea mai importantă pe care o au.

10 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr (Grupul parlamentar al PSD)
Angel Tîlvăr: România și Irlanda se bucură de o cooperare bilaterală solidă în context european, care ar trebui și mai mult valorificată, din perspectiva obiectivului comun de a genera coeziune și dezvoltare în întreaga Uniune.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr, l-a primit luni, 10 februarie 2020, la Palatul Parlamentului, pe ambasadorul Irlandei în România, E.S. domnul Paul McGarry. La întrevedere au participat doamna deputat Roxana Mînzatu și domnul deputat Dănuț Bica, membri ai Comisiei.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Brățările electronice pentru agresori, o urgență pentru statul român

Cristina Ionela Iurișniți, președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, solicită Ministerului Afacerilor Interne trimiterea de urgență către Parlamentul României a proiectului de Lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Este vorba, printre altele, despre completarea cadrului legal pentru utilizarea brățărilor electronice atât de necesare pentru supravegherea agresorilor.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
PNL a reluat înscrierea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO

În repetate rânduri, PNL a declarat că prezența localității Roșia Montană în patrimoniul UNESCO reprezintă o prioritate pe care ne-o asumăm. Astfel, vinerea trecută a fost depusă o notificare la UNESCO pentru reluarea procesului de includere a Roșiei Montane în patrimoniul cultural mondial.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Deputatul PNL Elena Hărătău: „Populația trebuie să conștientizeze necesitatea vaccinării antigripale”

Situația îngrijorătoare din ultimele zile a determinat autoritățile române să declare epidemie de gripă în România. Numai în ultima săptămână, peste 7.000 de cazuri de gripă au fost confirmate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Petru Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Dezumanizarea politicii! Aceasta este filosofia PNL-ului. Alternativa pe care o propun ei. Viziunea lor pentru România.

Concluzia aceasta poate fi trasă din măsurile pe care le-au luat în aceste trei luni. Au vrut să îngreuneze accesul românilor la serviciile de sănătate, la educație sau chiar la vot. Încă mai vor asta și nu se vor opri până nu vor distruge tot.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Depolitizare, debirocratizare și descentralizare în educație

Organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere din cadrul instituțiilor deconcentrate din învățământ este esențială în ceea ce privește creșterea gradului de competență și profesionalism și combaterea politizării excesive a mangamentului.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Reforma liberală a Sănătății este dezastruoasă pentru sistemul de sănătate

Intenția Guvernului liberal de a modifica legislația din domeniul sănătății, în sensul accesului egal al instituțiilor medicale private și de stat la programele naționale de sănătate publică suportate din buget, nu este altceva decât o afacere de partid a PNL.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Camerei Deputaților, Marilen Pirtea (Grupul parlamentar al PNL)
Orașele inteligente își potențează viitorul investind în educație

„Mai multe evaluări academice, cercetări și rapoarte de politici publice arată, în ultimele luni, faptul că statele din zona Noii Europe, aderate la UE după 2004, sunt confruntate cu două fenomene ce evoluează în mod interdependent: este vorba, pe de o parte, de migrația creierelor dinspre estul și sudul Europei către țările din nord și vest, iar pe de altă parte de un accentuat declin demografic în țările estice ale UE.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (deputat neafiliat)
Politica este o chestiune de convingere profundă

Adevărata măsură după care se judecă orice putere: „cât bine a adus pe lume, nu cât zgomot a făcut”, spunea Alexandru Vlahuță, și mă gândesc la înțelepciunea scriitorului care, deși a făcut afirmația în urmă cu 150 de ani, pare că țintește actuala opoziție. Nu înțeleg “zgomotoșii” că instabilitatea politică duce la haos politic? Ei înțeleg, firește, dar cum ar putea altfel să acceadă iarăși la butoane, dacă nu prin petarde publice și regrupări de conjunctură.

10 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
„Combaterea violențelor de orice fel îndreptate asupra femeilor trebuie să fie în atenția tuturor”

Cu ocazia Zilei internaționale de toleranță zero față de mutilarea genitală a femeilor, marcată anual la data de 6 februarie, atrag atenția factorilor de decizie ai statului asupra importanței deosebite a luptei împotriva fenomenului violențelor de orice fel asupra femeilor.

7 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Răzvan Ilie Rotaru (Grupul parlamentar al PSD)
Interesele electorale ale PNL au lăsat angajații de la Garda de Mediu și Comisariatele din țară fără plata salariilor

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru, fost comisar șef la Garda de Mediu Botoșani, atrage atenția astăzi asupra consecințelor negative generate de guvernarea Orban la nivelul țării din cauza neachitării salariilor pentru personalul din domeniul protecției mediului.

7 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, doamna deputat Angelica Fădor (Grupul parlamentar al PNL)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în ziua de 4, 5 și 6 februarie 2020.

La ședința comisiei din zilele de 4 februarie a.c., din numărul de 27 membri ai Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-au înregistrat prezența 27 deputați. [...]

7 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Este intolerabil ca Iohannis să ignore propunerea realistă a PSD pentru viitorul Guvern

Susțin categoric că Guvernul demis categoric de Parlament nu mai trebuie reinstalat, așa cum dorește președintele!

7 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Uniunea Europeană după Brexit

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este considerată de unii o greșeală cu posibile consecințe grave, care arată efectele populismului și ale demagogiei. Au apărut deja primele probleme cu care se va confrunta Regatul. Scoția vorbește despre rupere, la care se adaugă problema irlandeză, readusă acum în discuții.

Palierul economic este cel pe care s-a bătut monedă de către susținătorii Brexitului, prezentând britanicilor imaginea unei Uniuni Europene care îi jecmănește și promițându-le că părăsirea ei va însemna prosperitate imediată. [...]

7 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)

Un Guvern poate cădea în mod dramatic, sau în registrul comic. Dacă Guvernul respectiv încearcă să guvermeze și nu reușește mai nimic, este o dramă. Forțele politice democratice se mobilizează, atenționează și marchează momentul care seamană cu o împiedicare pe drum drept.

Dacă respectivul cabinet face prea mulți pași (toți greșiți) aceleași forțe politice democratice se opun. Este necesar să se opună și o fac printr-o moțiune de cenzură. [...]

7 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Succesul moțiunii de cenzură a PSD a reinstaurat respectarea democrației în România

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR a fost, așa cum era de așteptat, încununată de succes. Rezultatul votului arată extrem de clar că debarcarea din toamnă a Guvernului PSD a fost un demers forțat al celor care nu au fost în stare să guverneze mai mult de trei luni. Miercuri după-amiază am revenit la normalitatea în care democrația este respectată în România.

6 februarie 2020 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ


primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália-Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

Miercuri, 5 februarie 2020, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă, a avut o întrevedere cu domnul Paul McGarry, Ambasadorul Republicii Irlanda în România.

6 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Nicolicea (Grupul parlamentar al PSD)
CONFLICT JURIDIC DE NATURĂ CONSTITUȚIONALĂ între INSTITUȚIA PREZIDENȚIALĂ, pe de o parte, și PARLAMENT și GUVERN, pe de altă parte

Articolul 89 alin. (1) din Constituție prevede dizolvarea Parlamentului ca un MIJLOC DE REZOLVARE A CRIZEI GUVERNAMENTALE, nerezolvată de către Parlament ca urmare a faptului că Parlamentul nu a acordat votul de încredere unui Guvern, după două încercări eșuate și trecerea unui număr de 60 de zile, SCOPUL fiind alegerea unui nou Parlament care SĂ POATĂ REZOLVA CRIZA.

6 februarie 2020 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Moțiunea de cenzură a trecut ! Intrăm într-o nouă etapă de evoluții politice...

În spațiul politic înving uneori demersurile logice și raționale. Trei luni au fost suficiente pentru ca “seducția liberală“ să ia sfârșit, iar vălurile care ascundeau interese, diletantism, improvizații și impostură să cadă treptat. Mult mai grave au fost, însă, disfuncțiile guvernamentale, agenda și intențiile ascunse, insensibilitatea față de problemele cetățenilor - copii, elevi sau pensionari, profesori și funcționari, salariați, medici și pacienți...

6 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari a fost simplificată

Executivul a aprobat în ultima ședință un act normativ care simplifică acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari. De această hotărâre urmează să beneficieze aproximativ 200.000 de pensionari, iar alocarea bugetară decisă de Guvern este de 370 de milioane de lei.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
De la Nocturnele lui Chopin la dramatice "nocturne politice" ale Guvernului liberal ...

Pentru cei care au considerat viabilă soluția liberală și au optat în octombrie pentru dreapta românească, perioada de guvernare a PNL (lipsită de legitimitatea unui vot politic) a fost edificatoare asupra lipsei flagrante de competență, eficiență și bună credință. În cele 3 luni „negre”, PNL a reușit să distrugă tot ce a construit PSD în trei ani de guvernare.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina-Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PNL trebuie să plece azi. Abuzurile trebuie să înceteze!

Unul dintre cele mai contestate guverne din istoria recentă, Guvernul Orban, a demonstrat, în ședința de marți seară, că este doar o sursă de haos și instabilitate pentru România. Din acest motiv, plecarea Guvernului Orban - PNL a devenit o urgență.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Vasile Varga, deputat PNL Brăila: ”PSD s-a speriat că Guvernul Orban și-a respectat promisiunile față de români!”

Măriri de pensii și salarii, ieftinirea carburanților, tăierea pensiilor speciale, investiții în drumuri expres, autostrăzi și în lucrările la podul peste Dunăre, acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate de Cabinetul Orban în cele trei luni de guvernare. Un guvern care, pentru a-și ține până la capăt promisiunile făcute românilor, și-a asumat responsabilitatea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, punându-și, practic, mandatul pe masă.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
P.N.L. sau dreptul fortei !

Partidul Social Democrat a fost nevoit să depună o moțiune de cenzură împotriva modului de guvernare inițiat de premierul Orban. Ceea ce își doresc cei care, cel putin la nivel declarativ, se autointitulează promotorii doctrinei liberale este o Românie fără opoziție.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul Orban trebuie să plece acasă

“Guvernul Orban/PNL - privatizarea democrației românești", așa se numește moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat. O moțiune care, măcar în ultimul moment, ar mai putea salva România de Guvernul Orban. Un guvern care, în ultimele trei luni de zile, a abuzat de putere și a călcat în picioare standardele și principiile europene.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Programul „Masa caldă” a fost scos din anonimatul în care l-a ținut guvernarea PSD

Ce nu a făcut fostul Guvern PSD în anii de guvernare, a reușit ieri Guvernul PNL. Programul- pilot „Masa caldă” pentru elevi a fost extins de la 50 la 150 de unități școlare. Decizia Guvernului Orban este decisivă pentru implementarea programului de alimentație diversificată pentru elevi și în anii următori, el fiind, din nefericire, ținut de fostul guvern PSD la un nivel care nu i-a permis să-și extindă efectele pozitive dovedite.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

Un guvern, indiferent de culoarea sa politică, trebuie să protejeze viața cetățenilor, iar obiectivele sale de guvernare să contribuie la îmbunătățirea stării sociale și la dezvoltarea statului. Până în momentul de față, guvernul de austeritate condus de PNL nu a făcut decât să crească profitul în mediul privat, să ofere acces spitalelor private la programele naționale de sănătate, să modifice legi fără avizul Consiliului Legislativ și al Consiliului Economic și Social.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Petru Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
“Mulțimea vidă’’ de la Palatul Victoria s-a risipit!

După o perioadă grea în care Parlamentul României a fost scos, cu forța, din categoria celor trei puteri ale statului, astăzi, 5 februarie 2020, Legislativul a reinstaurat statul de drept și a demis cu 261 de voturi un Guvern incompetent care a avut ca principală miză instaurarea dictaturii de clasă în România.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)
Deputat PSD Alexandra Presură: "Guvernul austerității a plecat. Așteptăm un guvern care să aducă stabilitate României"

Guvernul austerității a plecat!
Ludovic Orban va face de astăzi ceea ce știe cel mai bine - să fie șomer! Din păcate, timp de trei luni de zile, am fost martorii celei mai dezastruoase guvernări a României din ultimii 30 de ani.

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la viceliderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Silviu Macovei
PNL are nevoie să coboare în realitate sau să fie adus cu picioarele pe pământ!

Viceliderul Grupului parlamentar al PSD, deputatul Silviu Macovei, taxează dur ultimele abuzuri asupra democrației din România săvârșite de actuala guvernare minoritară a PNL. Iată principalele declarații ale parlamentarului ieșean:

5 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Lucian Eduard Simion (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PNL riscă să piardă 4 miliarde de dolari din bugetul României

Ca urmare a fake news-urilor apărute în spațiul public despre Roșia Montană, la care prim-ministrul Orban a plecat urechea, Guvernul PNL riscă să piardă 4 miliarde de dolari din bugetul României.

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
O moțiune anti-democrație numai PSD ar fi putut să depună!

În urmă cu aproape 2 ani, fostul prim-ministru PSD, Viorica Dăncilă, avea să recunoască în cadrul unei ședințe de guvern că PSD a reușit ”să reducă democrația...”! Un gest impresionant de sinceritate și de recunoaștere a tuturor acțiunilor toxice pe care PSD le-a întreprins în perioada cât a guvernat România.

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Solicit Ministerului Agriculturii clarificări imediate cu privire la acordarea derogărilor în utilizarea unor produse din categoria neonicotinoidelor!

În urma mai multor discuții și întâlniri cu apicultorii din mai multe județe ale țării, precum Suceava, Bistrița-Năsaud și Călărași, deputatul sucevean Daniel Popescu găsește absurdă decizia noului ministru al agriculturii, domnul Adrian Oros, de a autoriza utilizarea de către agricultori a pesticidelor care afectează grav albinele, în speță cele care conțin trei tipuri de neonicotinoide (imidacloprid, clotianidin și tiametoxam).

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Anual, pe data de 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Obiectivul acestei zile este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creșterea nivelului de conștientizare și de informare cu privire la această afecțiune. Cancerului îi sunt atribuite 1 din 4 decese la nivelul Europei.

4 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul pentru combaterea cancerului
Parlamentul României anunță înființarea Grupului pentru combaterea cancerului - o inițiativă necesară de îmbunătățire a stării de sănătate naționale

Marți, 4 februarie 2020, cu prilejul Zilei Internaționale de Luptă Împotriva Cancerului, Parlamentul României anunță înființarea Grupului pentru combaterea cancerului - un grup de lucru comun al Camerei Deputaților și Senatului, ce are ca scop accelerarea inovației în domeniul prevenției, combaterii și tratării cancerului în România. Din grup fac parte senatori și deputați din toate partidele politice, care s-au alăturat obiectivului comun de a contribui, în plan parlamentar, la reducerea incidenței cancerului și îmbunătățirea potențialului sistemului de sănătate din România.

4 februarie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc marți, 4 februarie, începând cu ora 17.00 (la Camera Deputaților, sala „Barbu Catargiu”, nivel P1).

4 februarie 2020
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Nicolicea (Grupul parlamentar al PSD)
Ministrul Sănătății, Victor Costache, încalcă Legea nr.161/2003 și dezinformează opinia publică

I. Încălcarea alin.(4) al articolului 84 din Legea nr. 161/2003
Alin.(4) al articolului 84 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției prevede în mod expres și limitativ care sunt funcțiile sau activitățile care pot fi exercitate de un membru al Guvernului:

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
În România, licitațiile durează mai mult decât lucrările de construire

Oricum ne-am uita la starea infrastructurii românești, ajungem fără echivoc la concluzia lui I.L. Caragiale că ea este ”admirabilă, sublimă, dar lipsește cu desăvârșire”! Mare parte dintre dezbaterile dintre politicieni s-au concentrat, mai ales în ultimii 20 de ani, în jurul absenței resurselor financiare pentru a moderniza infrastructura feroviară, rutieră și de comunicații.

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Românii au nevoie de un sistem medical de stat sănătos și credibil

Prof. dr. Camelia Gavrilă, vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, prezintă o analiză atentă și o perspectivă obiectivă asupra derapajelor și disfuncțiilor din tentativele de reformare liberală a sistemului medical, asociate cu ineficiența ministrului Sănătății și a echipei ministeriale actuale, aspecte care arată că există o lipsă de dialog și empatie în raport cu cetățenii, dar și evitarea oricărei forme de prezentare și transparentizare a intențiilor și a obiectivelor manageriale asumate de Guvern.

4 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina-Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, reunită în ședință

Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din cadrul Camerei Deputaților s-a reunit în ședință ordinară în data de 4 februarie, de la ora 13:30. Ședința a fost condusă de doamna președinte Cristina-Ionela Iurișniți, care a declarat deschise lucrările Comisiei și a supus la vot proiectul ordinii de zi, acesta fiind aprobat cu majoritate de voturi.

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Solicit Președintelui României și Avocatului Poporului să atace la CCR legea care acordă statutul de autoritate publică cadrelor didactice

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, cadru didactic și membră a Comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților, a transmis către Președintele României și Avocatul Poporului o solicitare cu privire la trimiterea către Curtea Constituțională a legii inițiate de Șerban Nicolae privind acordarea statutului de autoritate publică.

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: „Îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții de cancer trebuie să fie în centrul preocupărilor Guvernului”

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată anual, la 4 februarie. Inițiativa are drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică și promovarea celor mai noi și eficiente metode de a combate această boală.

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Moțiunea de cenzură a PSD este împotriva Vioricăi Dăncilă, nu a PNL!

În urma asumării răspunderii de către guvernul PNL pe legea care va face posibilă alegerea primarilor în două tururi de scrutin, PSD a depus, cu chiu, cu vai, o moțiune de cenzură fără miză.

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

Marți, 4 februarie 2020, este sărbătorită în întreaga lume Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, având ca temă pentru 2019-2021 ”I Am and I Will” (Sunt și voi fi), militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii. Inițiativa are drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina-Ionela Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Cazul de la Ditrău, un nou semnal de alarmă

”Din păcate, situația de la Ditrău nu este una surprinzătoare într-o Românie încă puternic afectată de discriminare. Astfel de cazuri se vor repeta cu siguranță dacă nu conștientizăm nici acum că este nevoie de un răspuns ferm și de măsuri concrete din partea statului român”, consideră președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, deputata USR Cristina Iurișniți.

3 februarie 2020 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂȘedința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc marți, 4 februarie, începând cu ora 12.00 (la Camera Deputaților, sala „Barbu Catargiu”, nivel P1).
3 februarie 2020
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Marea Britanie a ieșit din UE. Deputatul Daniel Popescu îi îndeamnă pe sucevenii din UK să aplice pentru noul tip de rezidență.

Astăzi este a treia zi în care britanicii nu mai sunt în Uniunea Europeană. Parlamentarul sucevean de diaspora Daniel Popescu (http://www.daniel-popescu.ro), care a locuit și profesat pe teritoriul britanic mai bine de 10 ani și care cunoaște din experiență problematica din jurul Brexit-ului, îi încurajează pe toți sucevenii care intenționează să rămână în Marea Britanie și de la 1 ianuarie 2021 (după terminarea perioadei de tranziție) să facă pașii administrativi necesari pentru a se înscrie în «EU Settlement Scheme» (https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families/applying-for-settled-status), dacă nu au încă un document de rezidență sau cetățenia britanică.

3 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Modificarea legislației va oferi șanse egale tuturor românilor la servicii de sănătate de înalt nivel calitativ

Ministerul Sănătății a supus dezbaterii publice o propunere legislativă care dă posibilitatea românilor să opteze în a-și alege unitatea spitalicească în care doresc să fie tratați, fie la stat, fie la privat. În niciun caz, Guvernul PNL nu intenționează prin acest demers privatizarea sistemului public de sănătate, și nici introducerea unor costuri suplimentare, nici la stat, în regim de coplată, și nici la privat.

3 februarie 2020 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 28 februarie 2020, 22:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro