Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din august 2020

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
În Moldova, administrațiile liberale vor face pasul de la proiecte mici de investiții la mult așteptatele proiecte majore de infrastructură

Deputatul PNL Ioan Balan anticipează că, după alegerile din luna septembrie, administrațiile publice locale liberale vor face pasul major de la proiectele de investiții de interes local, aflate aproape de finalizare, către proiecte majore de infrastructură, cu scopul de a încuraja dezvoltarea economică și consolidarea capitalurilor românești:

12 august 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PNL blochează accesul a 2 milioane de pacienți neasigurați la asistență medicală de bază gratuită

Deputatul PSD, Tamara Ciofu, medic pediatru primar cu experiență de 30 de ani, atrage atenția publică asupra deciziei Guvernului PNL de a muta banii împrumutați de la Banca Mondială pentru creșterea nivelului de acces la serviciile medicale de bază pentru toată populația României, la achiziția de medicamente inovative scumpe, pentru a crește profitul producătorilor din domeniu.

12 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Laura - Mihaela Fulgeanu - Moagher (Grupul parlamentar al PSD)
Prahovenii au dreptul la reducerea vârstei de pensionare, fără penalizare

Schimbările din sistemul unitar de pensii au adus inechități majore între anumite grupe de pensionari.

11 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Bejinariu (Grupul parlamentar al PSD)
Ce ar fi dacă n-ar fi fost PSD?

M-au întrebat jurnaliștii din Suceava cum mi se pare imboldul la luptă pe care l-au lansat, la parafarea cumetriei lor electorale, PNL plus USR: “Viitor fără PSD”. Fascistoid, cum altfel!?

11 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Investițiile, prioritatea Guvernului PNL

Prioritatea Guvernului PNL a fost schimbarea direcției în economie, de la creșterea de până acum bazată pe consum, la o avansare sănătoasă, fundamentată pe investiții.

11 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat George Șișcu (Grupul parlamentar al PNL)
Să nu folosim pandemia ca temă de campanie electorală. Medicii și specialiștii ar trebui să se pronunțe, rețeta n-o au politicienii!

Criza din sănătate cauzată de pandemia de coronavirus nu are ce să caute în disputa politică, iar tema nu ar trebui transformată în subiect de campanie electorală, cum se prefigurează.

11 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar al PRO Europa)

Guvernul Orban condamnă cu bună știință la complicații grave ale unor boli și poate chiar la moarte 500 de mii de români care au nevoie de Euthyrox, singurul tratament eficient în afecțiunile tiroidiene.

11 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Soluții pentru deschiderea școlilor în pandemie

A mai rămas puțin timp până la debutul unui nou an școlar, primul care începe într-un context complicat. Este necesar un plan coerent pentru desfășurarea cursurilor în siguranță, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere al educației.

11 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
Desantul miniștrilor PNL la Iași a însemnat mult zgomot pentru nimic

Deputatul PSD, Bogdan Cojocaru, consideră că desantul miniștrilor liberali din weekendul trecut la Iași a fost o acțiune ridicolă și fără nicio finalitate, în condițiile în care una se promitea la Iași, iar altceva intra în ședința de guvern.

10 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)

În loc de frică, panică și retragere, recomand curaj pentru redresarea economică a României. Și acest obiectiv poate fi realizat prin două decizii strategice majore:

10 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
Zero lei pentru finanțarea proiectului introducerii metroului în Cluj! Liberalii mint cu nerușinare!

În mai puțin de șase luni, nefuncționala Alianță a Vestului (Robu – Falcă - Boc – Bolojan) s-a lăudat că va obține fonduri pentru proiectul introducerii metroului în Cluj, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a anunțat 1 miliard de euro pentru infrastructura de metrou din Cluj, iar primarul Emil Boc a solicitat în Comitetul European al Regiunilor finanțare europeană pentru proiectele de tren metropolitan și metrou.

10 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul nu majorează alocațiile copiilor și pensiile, dar dă bani companiilor private

Peste nouă milioane de copii și vârstnici sunt nedreptățiți de guvernul PNL, prin neaplicarea legilor care prevăd dublarea alocațiilor copiilor și majorarea pensiilor. În schimb, executivul Orban guvernează pentru corporațiile străine, acordând printr-un Memorandum nu mai puțin de 500 milioane lei din buget către trei companii de asigurare a creditului comercial, cu acționari străini, din taxele si impozitele românilor.

10 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Angelica Fădor (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul este pregătit să relanseze industria HoReCa. Proprietarii de restaurante, greu încercați, au acces la fonduri nerambursabile

Guvernul României sprijină fără rezerve domeniul ospitalității, chiar dacă o parte din activitate, precum restaurantele din interior, rămâne momentan închisă. România se confruntă, în continuare, cu o situație dificilă din punct de vedere epidemiologic, dovadă fiind numărul de infectări de ieri care este cel mai mare de până acum. Guvernul PNL nu va ezita să deschidă restaurantele din zonele interioare în momentul în care există semnale clare că riscul epidemiologic este în descreștere.

10 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
Aroganță și dispreț

Dacă liberalii ar putea fi suspectați de simțul umorului sau de imaginație, am avea explicația acțiunilor Guvernului Orban care nu pot fi descifrate altfel decât în registrul umorului negru al aberației sau al disprețului. Legile nu contează pentru peneliști. Sunt facultative. Nu le respectă pentru că nu-i respectă nici pe cetățeni.

7 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
Orban, Cîțu și PNL nu finanțează marile proiecte de investiții ale Clujului! Marii liberali ai Clujului sunt bichoni maltezi în București!

Se pare că răfuielile interne între conducerea centrală a PNL și PNL Cluj afectează grav și finanțarea marilor proiecte de investiții ale Clujului, după ce Orban și Cîțu au tăiat de la finanțare principalele obiective de dezvoltare ale Clujului.

7 august 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene: “Îmi doresc ca pacienții români să aibă acces permanent la medicamente de calitate și tratamente inovatoare, în aceeași măsură în care au și alți pacienți europeni”.

Deși, în luna aprilie 2020, în calitatea sa de for decizional, Camera Deputaților a stabilit plafonarea taxei clawback pentru producătorii de medicamente – 15% pentru medicamentele produse local, 20% pentru medicamentele generice și 25% pentru cele inovatoare – printr-un amendament adus Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 85/2019 privind contribuțiile pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, din păcate, la capitolul acces la medicamente, românii sunt departe de standardele europene.

7 august 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Informațiile privind circuitele și procedurile pentru persoanele cu COVID-19 pot salva vieți

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Sănătății informații privind măsurile avute în vedere pentru sistematizarea, integrarea și actualizarea informațiilor de pe site-urile guvernamentale, cu scopul de a îmbunătăți comunicarea cu cetățenii privind circuitele și procedurile speciale pentru COVID-19.

6 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
Școala trebuie să se facă în școală!

Școala românească trece, cu siguranță, prin cel mai greu moment al existenței sale. Incapacitatea guvernamentală de a decide ce se va întâmpla cu viitorul an școlar pune în dificultate milioane de români, de la conducerile unităților de învățământ și dascăli, la preșcolari, elevi și studenți, alături de familiile acestora.

6 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)
Ioan Balan (PNL): Este esențial pentru România ca după alegerile locale din septembrie să avem primării și consilii județene conduse de liberali care au demonstrat deja performanță în administrația publică

Deputatul PNL, Ioan Balan, consideră că alegerile locale din luna septembrie reprezintă momentul cel mai bun din ultimii 30 de ani pentru a curăța administrația publică locală din România de PSD, partid care pentru cele mai multe comunități locale a fost sinonim cu subdezvoltarea și pierderea de oportunități:

6 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul liberal insistă să-și demonstreze incompetența în domeniul educației naționale!

Deputatul PSD Brașov, Roxana Mînzatu, reacționează vehement la ultima ispravă a Ministerului Educației, care nu le va da profesorilor niciuna din cele 250.000 de tablete pe care urmează să le achiziționeze, deși anterior reprezentanții ministerului au afirmat că o parte a dispozitivelor electronice vor ajunge și la dascăli.

6 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)

Peste câteva săptămâni începe noul an școlar, iar Guvernul Orban nu este în măsură să le explice milioanelor de copii și părinți ce se va întâmpla la jumătatea lunii septembrie.

5 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Viorel Stan (Grupul parlamentar al PSD)
Grija față de om, fie el și pedofil

Guvernul Orban nu se dezminte: cu o grijă părintească se apleacă asupra problemelor care tulbură societatea românească, greu încercată de valul pandemic.

5 august 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Racordarea localităților României la sistemul național de distribuție a gazelor naturale, un obiectiv primordial al Guvernului

Executivul a adoptat zilele trecute, prin Ordonanță de Urgență, Programul național de racordare a populației la sistemul de distribuție a gazelor naturale, parte a pachetului de măsuri pentru relansarea economică și de sprijinire a populației „Reclădim România”.

5 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grupul parlamentar al PSD)

În plină pandemie cu virusul Covid-19, educația și sănătatea au fost îngropate de actuala guvernare PNL, din cauza deciziilor incoerente, ba chiar contradictorii, transmise românilor.

5 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
PSD trece peste limita bunului simț în perioada pandemiei de coronavirus

Dezbaterile politice între partide, chiar și în situații de criză, sunt legitime, fiind prezente inclusiv în democrațiile mult mai vechi decât a noastră. Este chiar indicat ca, în cazuri justificate, partidele de opoziție să nu fie de acord cu ce face partidul de guvernământ.

5 august 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Beneficiarii granturilor pot investi în servicii de educație: creșe, grădinițe, școli. Învățământul se poate adapta rapid la noile cerințe apărute în urma epidemiei

Educația este unul dintre domeniile cele mai afectate de criza generată de noul Coronavirus, iar sistemul de educație, greu încercat în această perioadă, poate fi susținut cu ajutorul unor investiții masive în învățământul privat, în special în digitalizare, pentru a sprijini educația la distanță în situații dificile, de exemplu, din punct de vedere epidemiologic.

5 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
Seceta și criza Covid-19

Din cauza secetei și a crizei Covid-19, fermierii vor adopta măsuri defensive precum limitarea investițiilor programate sau reducerea costurilor și cheltuielilor la nivel de fermă. Temperaturile excesive din luna iulie a afectat grav culturile agricole din primavara anului 2020.

5 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat George Șișcu (Grupul parlamentar al PNL)
Avem nevoie de patru ani de construcție și de stabilitate politică. Asta înseamnă un Parlament responsabil care să nu blocheze acțiunile guvernului!

România are nevoie de patru ani de construcție și de stabilitate politică, asta însemnând un Parlament responsabil, cu o majoritate clar conturată, care să nu blocheze acțiunile Guvernului. În același timp, avem nevoie de oameni competenți în administrația locală care să nu pună bețe în roate la fiecare pas.

5 august 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, domnul deputat Iusein Ibram (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Marți, 4 august 2020, a avut loc ședința online a Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, cu următoarea ordine de zi:

4 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Petru-Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)
În loc să se rățoiască la PSD, premierul Orban ar face bine să prezinte urgent cum se va desfășura noul an școlar

Deputatul Bogdan Cojocaru transmite că Organizația Tineretului Social Democrat (TSD) din România îi solicită Guvernului Orban și președintelui Iohannis să prezinte de urgență condițiile în care se va desfășura anul școlar 2020-2021, în contextul pandemiei de coronavirus.

4 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Violeta Răduț (Grupul parlamentar al PSD)

Minciuna și hoția par a fi atributele fără de care guvernul liberal nu poate exista!

4 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Ce facem, domnilor liberali, cu copiii din această țară care chiar vor să învețe?! Când credeți că veți avea niște răspunsuri concrete referitoare la organizarea noului an școlar care bate la o ușă închisă?!

Susținem demersul Consiliului Național al Elevilor care a transmis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban în care solicită promulgarea și implementarea L327/2020, care prevede asigurarea accesului la educație online pentru toți elevii și profesorii.

4 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)

Președintele Klaus Iohannis, cel care a îmbrăcat de ceva timp tricoul de campanie al PNL, tuna și fulgera zilele trecute că din cauza PSD a crescut alarmant numărul de cazuri de COVID-19.

3 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grupul parlamentar al PSD)
Beatrice Tudor (PSD): Orban să zică clar și răspicat: are sau nu bani de alocații? Și dacă are, de ce nu îi dă?

Deputatul PSD, Beatrice Tudor, acuză Guvernul României condus de PNL și Ludovic Orban, că abuzează de dreptul de a emite ordonanțe de urgență pentru a amâna dublarea alocațiilor pentru copii. În acest sens, Beatrice Tudor arată că atât Ministerul Justiției, cât și Consiliul Legislativ, demontează pur și simplu încercarea lui Orban de a nu mări alocațiile prin OUG.

3 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
Originea crizei sanitare

Președintele Iohannis a avut o revelație de natură științifico - politico - social - electorală: a descoperit originea crizei sanitare care răscolește România.

3 august 2020 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biro Rozalia Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

Recentele declarații ale Guvernului de la Varșovia și implicit demersurile începute în Polonia de a se retrage din Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice - cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul, adoptată în anul 2011- sunt îngrijorătoare. Polonia a semnat acest tratat în anul 2012, când Executivul de atunci era condus de Donald Tusk.

3 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile Cîtea (Grupul parlamentar al PSD)
România de la Premierul “Catastrofă” la Ministrul “Calamitate”

Domnul Nechita Adrian Oros este ministru în Guvernul “catastrofă” condus de prim-ministrul Ludovic Orban și ocupă portofoliul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

3 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Vești bune pentru clujeni: șantierele Autostrăzii Transilvania prind din nou contur

Pe lângă combaterea efectelor pandemiei și restartarea economiei naționale, Executivul și-a fixat ca prioritate reluarea șantierelor din infrastructură rămase fără activitate în ultima perioadă.

3 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Violeta Răduț (Grupul parlamentar al PSD)

Ungaria, Olanda, Marea Britanie, Slovenia, Italia, Elveția, Danemarca, Cipru, Austria, Cehia, Grecia, Belgia. Acestea sunt țările care au inclus România pe "lista roșie". În aceste țări, românii vor trebui să stea în izolare, să prezinte teste Covid-19, făcute pe banii lor, sau să fie supuși testării aleatorii. Cu alte cuvinte, restricții...

3 august 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grupul parlamentar al PNL)
Dezvoltarea serviciilor de sănătate, inclusiv a cabinetelor medicale, beneficiază de fonduri nerambursabile substanțiale. Contractele vor fi încheiate anul acesta pentru ca banii să intre urgent în circuitul economic

Zona serviciilor de sănătate poate accesa sume nerambursabile substanțiale pentru a investi în modernizare și pentru a crește, astfel, calitatea actului medical.

2 august 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grupul parlamentar al PSD)
Educația nu se face în singurătate și izolare!

În tumultul public al dezbaterilor pe teme medicale stringente și soluții de etapă, ne îngrijorează reacțiile președintelui Iohannis care confirmă din nou că principala obsesie este atacul politic absurd îndreptat spre Partidul Social Democrat și mai puțin grija față de problemele românilor.

2 august 2020 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Iohannis s-a umplut din nou de ridicol prin scoaterea PSD vinovatul de serviciu

Președintele Iohannis continuă să se comporte nepotrivit funcției sale, domnia sa neavând altceva mai bun de făcut decât să dea vina pe PSD pentru orice se întâmplă în România.

1 august 2020 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 13 august 2020, 7:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro