Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice Versiunea pentru printare

  ANUNȚ DE PRESĂ
ACREDITAREA JURNALIȘTILOR ÎN SESIUNEA FEBRUARIE - IUNIE 2020

Direcția comunicare și relații publice a Camerei Deputaților va primi, în perioada 16 ianuarie - 17 februarie, cererile de acreditare pentru sesiunea parlamentară februarie - iunie 2020, precum și solicitările pentru permisele de acces auto în parcarea Palatului Parlamentului. Acestea se pot depune de luni până vineri, între orele 9.00 - 17.00, la Biroul comunicare cu mass-media și imagine (etaj 4, camera 4099, tel. 021.414.1455). Documentele necesare acreditării se pot trimite și electronic, la adresa de email flux@cdep.ro (scanate).

27 ianuarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
A venit momentul ca sacrificiile Moldovei să fie răsplătite!

S-au împlinit 161 de ani de la realizarea Unirii celor două Principate, Moldova și Țara Românească, o unire căutată mult timp și care o prevestea pe cea Mare, din 1918.

24 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Georgeta Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD)
„Evocarea Unirii Principatelor Române înseamnă să ne concentrăm cu adevărat la ceea ce este vital pentru națiunea noastră și viitorul copiilor noștri!”

Împlinim astăzi 161 de ani de la edificarea Unirii Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Decizia și chibzuința matură a națiunii de a-și defini soarta viitoare, pentru tot restul zilelor ce va să vină, constituie actul fundamental din istoria milenară, dramatică și eroică a poporului român care a permis ulterior, la 1 decembrie 1918, Marea Unire a tuturor românilor de la Alba Iulia. [...]

24 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
„Făuritorii actului Unirii Principatelor Române ne-au oferit o lecție politică și istorică valabilă și astăzi, cea a unității, solidarității și dârzeniei”

„A fi patriot nu este un merit, e o datorie. Numai cine nu socoate iubirea de țară drept o datorie e în stare să se laude cu ea!” - astfel definea poetul George Topârceanu sentimentul de patriotism.

Astăzi, la 161 de ani de la înălțătorul act al Unirii Principatelor Române, cred că patriotismul românilor nu a dispărut, ba dimpotrivă. Patriotismul este, de fapt, chintesența unirii și solidarității noastre. Important este modul în care noi, românii, ne manifestăm acest patriotism, genetic în fiecare dintre noi. [...]

24 ianuarie 2020 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
„Suntem un popor care știe să-și cinstească înaintașii, dar, în același timp, este preocupat de soarta generațiilor viitoare”

„Unirea este actul energic al întregii națiuni române! Unirea, națiunea a făcut-o”. Astfel definea, extrem de sugestiv, Mihail Kogălniceanu unul dintre cele mai elocvente momente ale istoriei noastre, Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

La 161 de ani de atunci, aceste cuvinte au și astăzi semnificații de profundă actualitate. Este momentul în care românii de pretutindeni, fiecare dintre noi, trebuie să ne amintim învățăturile Micii Uniri, acelea de putere, unitate, credință, patriotism. Astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să fim mândri de noi, mândri de apropiații noștri, mândri că suntem români, mândri de România. [...]

24 ianuarie 2020 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 27 ianuarie 2020, 10:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro