Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Disprețul PSD pentru românii plecați în străinătate nu are limite

Deputatul PNL, Ioan Balan, este revoltat de faptul că, la aproape un an de la alegerile prezidențiale sabotate de Victor Ponta, celor peste 4 milioane de români aflați în diaspora încă li se refuză dreptul constituțional de a vota:


„Eu nu am uitat un moment umilința pe care au îndurat-o sute de mii de români plecați la muncă în străinătate la alegerile din toamna trecută, atunci când au stat în ploaie și frig ca să voteze și nu au reușit! Eu nu am uitat aceste momente, cu atât mai mult cu cât Suceava este printre județele cele mai sărace, cu cei mai mulți români plecați de nevoie, nu de drag, în Europa, ca să-și câștige cinstit existența, ca să pună o pâine pe masă familiilor lor. Dacă ar fi avut unde munci, ar fi avut un loc de muncă bine plătit la ei acasă, la Suceava, nu ar fi plecat cu siguranță și nu și-ar fi lăsat și familii și copii acasă cu dor în suflet! Dar Victor Ponta, prin sărăcia și subdezvoltarea în care ține Bucovina, face tot posibilul să-i țină pe români în afara frontierelor țării și, mai mult, să le ia și dreptul constituțional de a alege, de a vota.”

Deputatul Ioan Balan acuză PSD de vădită duplicitate atunci când promite respectarea drepturilor constituționale ale tuturor românilor: „La începutul anului trecut, toți parlamentarii din coaliția de guvernare, cei care îl țin pe Victor Ponta prim-ministru chiar și împăiat, indiferent de costurile aduse țării noastre, se băteau cu pumnii în piept că vor legifera votul prin corespondență sau votul electronic pentru românii din afara frontierelor. Însă PSD a dovedit constant că una spune, alta face! Mai are cineva încredere că actuala monstruoasă coaliție va mai mișca un deget ca să treacă o astfel de lege prin Parlament? Eu nu mai am nici o fărâmă de încredere!”
Ioan Balan crede că disprețul fără margini al PSD pentru românii din afara frontierelor se vede și în faptul că, deși le este îngrădit dreptul de a vota, PSD îi vede buni de plată pe cei care muncesc în diaspora: „Știm de ce le poartă atâta ură Ponta și PSD românilor din diaspora! Știm că nici unul dintre ei nu a votat cu PSD și cu Victor Ponta! Dar cât de dușmănos poate să fie PSD și Victor Ponta ca, după ce fac tot posibilul să nu poată vota, acum îi mai pune să și plătească nu știu ce obligații fiscale, pe care le-a ascuns printre articolele alambicate ale noului Cod fiscal. Deci, în opinia PSD, românii nu au dreptul să voteze, dar au obligația să plătească ineficiența Guvernului PSD. Mă miră faptul că deputații și senatorii PSD din Bucovina nu s-au sinchisit să-i spună lui Ponta câte familii de la noi reușesc să subziste tocmai pentru că unul dintre părinți a luat drumul străinătății și au o pâine pe masă în fiecare zi. Că după aproape 4 ani cu PSD nu s-a creat un loc de muncă în Bucovina, ci s-a dat drumul la robinetul de șomeri. Că mii de copii cresc și trăiesc singuri, pentru că părinții lor nu au un loc de muncă acasă la ei, în țara lor! Că bucovinenii nu vor milă de la stat, căci sunt oameni demni, ci vor să muncească pe salarii decente. Că cel mai mare investitor din România și cei care ne-au ajutat să trecem peste criză sunt tocmai românii plecați la muncă grea în străinătate. Știm cu toții de ce se teme PSD și Victor Ponta de votul românilor plecați la muncă în străinătate, însă un proverb vechi românesc spune că de ce se tem, de aia nu scapă!”
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 15 decembrie 2019, 10:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro