Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Vasile Iliuță (Grup PNL)
Dreptul pacienților la viață, drept garantat de Constituția României și călcat în picioare de acest Guvern

Ce poate fi mai dureros decât să nu ai acces la un sistem de sănătate modern? Să constați că, după atăția ani de guvernare Ponta, sistemul sanitar este grav bolnav!

Guvernanții recunosc acest lucru, însă ridică din umeri și nu alocă bugetului de sănătate nici măcar un leu.
Nepuntința acestui Guvern de a evolua, de a progresa și de a asigura un drept elementar și anume dreptul la viață, performanță cu care se tot laudă, ne face să ne întrebăm a nu știu câta oară: Cine minte și cine se face vinovat de aceste lucruri grave?
Luna aceasta, Guvernul lovește fără milă în zeci de mii de bolnavi, victime ale bolilor cardiovasculare și respiratorii pentru că aceștia scot mai mulți bani din buzunar. Pe lângă faptul că zeci de medicamente destinate lor nu mai sunt deloc compensate, alte aproape o suta de medicamente care au fost compensate între 50% și 90%, au ajuns să fie compensate cu doar 20%.
Și, ca și cum n-ar fi fost destul, sute de bolnavi de cancer care au dat Ministerul Sănătății în judecată pentru a-și cere dreptul la viață și au câștigat tratamentul necesar, se lovesc acum de autorități care promit sume mai mari de bani abia la următoarea rectificare bugetară. Nu așa se va rezolva problema acestui sistem bolnav, ci luarea în calcul a 6% din PIB pentru un un sistem de sănătate modern, la nivelul standardelor europene.
Pe lângă celelalte „mari realizări” ale Guvernului Ponta aduc în prim plan și aceast㠄realizare”, această performanță de a omorî cu zile bolnavii, așa că domnule Ponta puteți să vă dați demisia din fruntea acestui guvern și să îl luați cu dumneavoastră și pe domnul Bănicioiu . Numai așa puteți să-i lăsați să-și facă treaba, pe cei care se gândesc la acești oameni, oameni bolnavi care se umilesc constant în fața acestor autorități ce refuză să-și exercite competențele legale.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 octombrie 2019, 16:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro