Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Ovidiu Raețchi (Grup PNL)

Ovidiu Alexandru Raețchi, deputat de Diaspora, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a efectuat, în perioada 22-29 octombrie, vizite de lucru în Israel și Iordania, în colegiul său parlamentar.

Agenda celor două vizite de lucru a inclus întâlniri cu românii rezidenți în Israel și Iordania, dar și discuții cu cei interesați de îmbunătățirea relațiilor bilaterale și a cooperării cu România. În perioada 22-27 octombrie a fost efectuată vizita de lucru în Iordania, iar între 28-29 octombrie deputatul PNL a fost în Israel.
Printre temele abordate în cadrul celor două vizite de lucru au fost problema vizelor pentru cetățenii iordanieni, dar și relația cu cetățenii de origine română din Israel și Iordania prin intermediul Ambasadei și consulatelor. Subiectul reprezentării consulare a comunităților de români din cele două țări a fost abordat în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții comunității, dar și cu reprezentanții consulari și diplomatici din Israel și Iordania. Având în vedere faptul că în Israel se află una dintre cele mai importante comunități de români din Orientul Mijlociu, deputatul Ovidu Raețchi a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Interne prin care a cerut suplimentarea numărului consulatelor României în Israel, în contextul unei lipse obiective de posturi și fonduri alocate ambasadei și consulatelor oficiale.
Un alt instrument prin care se are în vedere asigurarea coeziunii românilor din aceste țări și îmbunătătirea reprezentării acestora în relația cu statul român este proiectul de lege pentru înființarea unor Centre Comunitare Românești în țările cu peste 5.000 de români înregistrați la sediile diplomatice, proiect legislativ inițiat de deputatul Ovidiu Raețchi. Se impune elaborarea unei legi care să ofere posibilitatea cetățenilor israelieni să-și recapete într-un mod cât mai suplu cetățenia română pierdută abuziv.
În urma acestei vizite, Ovidiu Raețchi transmite mulțumiri si felicitări pentru comunitățile de români din Israel și Iordania.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 13 noiembrie 2019, 13:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro