Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Programul de guvernare al domnului Cioloș trebuie orientat către reforme. Așteptările societății sunt uriașe.

Deputatul PNL, Ioan Balan, consideră că sarcina Guvernului Cioloș nu va fi grea, ci extrem de deficilă, având în vedere terenul pârjolit pe care-l lasă în urmă guvernarea PSD:

„Domnul Cioloș nu va avea nicidecum o soartă ușoară ca prim-ministru, luând în considerare dezastrul lăsat în urmă de PSD după aproape 4 ani, în care Ponta a guvernat doar în pauzele de publicitate și doar în interesul clientelei PSD. Îl sfătuiesc pe domnul Cioloș să nu aibă încredere nici până la ușă în PSD și, mai ales, în Liviu Dragnea, știind că una spune la televizor și alta face în realitate. PSD a demonstrat că face rău și când este răpus la pământ, chiar și în ultimele zile de guvernare interimară. Uitați-vă cum, în ultimele zile de zbatere, PSD schimbă și numește oameni la Electrica, la Eximbank și mai știu eu în ce instituții. Uitați-vă cum distribuie miniștrii interimari banii publici pe furiș. Domnului Cioloș îi recomand să facă public, de îndată ce va fi învestit, situația reală a bugetului de stat, pentru a scoate adevărul la suprafață în legătură cu dezastrul din bugetul de stat lăsat de PSD. Mai mult, domnul Cioloș mai trebuie să răspundă și la așteptările uriașe îndreptate de întreaga societate către domnia sa. Va fi greu, dar nu imposibil, mai ales că dumnealui, ca tehnocrat, nu va fi preocupat anul viitor de febra alegerilor locale și parlamentare. Are oportunitatea de a lua decizii curajoase, de a face reforme, chiar dacă timpul este foarte scurt. Mai mult, are și cel mai puternic aliat – societatea.”
Deputatul Ioan Balan se declară optimist asupra faptului că, printr-un guvern de specialiști, neangajați politic, unele reforme pot deveni în sfârșit posibile în România: „Domnul Cioloș știe că un proverb vechi spune că nu se face primăvară cu o floare. De aceea, o prioritate ar trebui să fie reprezentată de depolitizarea instituțiilor cheie ale statului român. Specialiștii nu trebuie să fie doar în rândul miniștrilor, ci și în instituțiile pe care PSD le-a politizat excesiv, până la ultimul angajat. Domnul Cioloș ar trebui să știe că majoritatea administrațiilor publice din România are dificultăți de funcționare din cauza finanțării precare și așteaptă din partea noului guvern modalități transparente, echitabile și orientate către dezvoltare locală a resurselor guvernamentale, fără criterii de apartenență politică a primarilor. Românii așteaptă de la noul guvern să organizeze corect și transparent alegerile din anul 2016, un guvern de specialiști fiind garanția că domnul Dragnea nu mai trezește morții ca să-i ducă la vot. Începerea atragerii fondurilor europene din noul cadru finaciar, salarizarea adecvată în sectorul public și multe altele sunt provocările la care am convingerea că, cu experiența și recunoașterea sa la Bruxelles, domnul Cioloș le va face față.” a mai adăugat deputatul PNL, Ioan Balan.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 20 ianuarie 2020, 14:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro