Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Niculina Mocioi (Grup PNL)
Sunt necesare soluții pentru unitățile de învățământ care nu au autorizație pentru prevenirea și stingerea incendiilor

Unitățile școlare trebuie să fie prioritare privind protecția împotriva incendiilor. Într-o interpelare adresată de către doamna deputat Niculina Mocioi, în data de 23 noiembrie 2015, domnului Ministru al Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, se aduce în atenție o problemă de mare actualitate în contextul evenimentului tragic din clubul Colectiv.

Pe această cale, deputatul PNL își manifestă îngrijorarea că din cele aproximativ 19.000 unități școlare, doar un procent de 7% au autorizație pentru prevenirea și stingerea incendiilor. Această situație gravă este relevată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) care la data de 12 noiembrie 2015 a comunicat că doar un număr de 1.295 unități de învățământ dețin avize sau autorizații pentru prevenirea și stingerea incendiilor.
În prezent, pentru aceste unități școlare sunt efectuate anual doar controale de verificare a apărării împotriva incendiilor și activități de informare preventivă și educare a elevilor și studenților asupra modului de comportament în cazul producerii unui incendiu, dar nu se fac pași concreți pentru îndeplinirea condițiilor de autorizare pentru prevenirea și stingerea incendiilor.
Totodată, doamna deputat Niculina Mocioi, ca reprezentant al județului Gorj în Parlamentul României, își manifestă cu atât mai mult preocuparea pentru situația unităților școlare privind autorizația amintită din acest județ. În aceste condiții, deputatul PNL solicită Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice să găsească soluții pentru unitățile de învățământ care nu au autorizație pentru prevenirea și stingerea incendiilor.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 octombrie 2019, 16:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro