Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Mircea Lubanovici (Grup PNL)

Dragi compatrioti, Sarbatorim astazi 97 de ani de cand s-a desavarsit la Alba Iulia cel mai insemnat act din istoria poporului roman prin hotararea istorica care consfintea unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Regatul Roman, marcand implinirea dorintei noastre de libertate si unitate prin faurirea Statului National Unitar, avand ca baza unitatea de neam, limba si cultura.

“In aceasta zi, scria Nicolae Iorga, a sosit un ceas pe care il asteptam de veacuri, pentru care am trait intreaga noastra viata nationala, pentru care am muncit si am scris, am luptat si am gandit. A sosit ceasul in care cerem si noi lumii dreptul de a trai pentru noi, dreptul de a nu da nimanui ca robi rodul ostenelilor noastre.”
1 Decembrie ramane o zi cu semnificatii deosebite pentru noi toti si reprezinta sarbatoarea de suflet a tuturor romanilor, in care, plini de recunostinta, indiferent de locul unde ne aflam, ii multumim lui Dumnezeu pentru existenta noastra ca natiune. De asemenea, cu mandrie, cinstim memoria inaintasilor nostri, a caror jertfa ne obliga la respectarea si pastrarea cu sfintenie a valorilor noastre culturale si spirituale, la solidaritate civica si responsabilitate in realizarea unei Romanii puternice si cu o democratie consolidata, indiferent de provocarile contemporane.
In aceasta zi incarcata de emotie, perimteti-mi sa va multumesc pentru eforturile pe care le faceti spre pastrarea identitatii nationale si sa va felicit pe toti cei care organizati sau participati la manifestarile prilejuite de Ziua Noastra Nationala.
Dumnezeu sa binecuvinteze Romania! La multi ani, romani! La multi ani, Romania!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 octombrie 2019, 15:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro