Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Parlamentarii liberali nu au participat la votul pensiilor speciale


Parlamentarii liberali nu au participat la votul pensiilor speciale pentru parlamentari, părăsind sala de ședințe, conform anunțului făcut în plenul reunit al celor două camere de către Eugen Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar liberal din Camera Deputaților.

Propunerea legislativă nr. 384/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor, altfel spus proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, a fost adoptată prin votul deputaților PSD în cadrul plenului celor două camere.

Etapele de vot pentru acest proiect legislativ, conform art. 77, alin. (3) din Constituția României, au determinat o serie de dispute procedurale.
Eugen Nicolăescu, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, a solicitat respectarea Regulamentului și a cerut reluarea votului asupra întregii legi, cu modificările ulterioare intervenite ca urmare a cererii de reexaminare a Președintelui României. În cele din urmă, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a acceptat acordarea unui nou vot, după ce chiar președintele Comisiei de statut, social-democratul Bogdan Niculescu Duvăz, a susținut că este un vot obligatoriu.
Liderul liberal a anunțat decizia liberalilor de a nu susține această lege și a declarat că parlamentarii liberali părăsesc sala de ședințe, în semn de protest față de acest proiect de restaurare a privilegiilor.
Acțiunea simbolică a deputaților liberali de a respinge acest demers lipsit de justificare, în contextul actual de reformare a clasei politice, de reașezare a valorilor statului de drept, de integrare explicită a societății civile în decizia politică și de întărire a credibilității în Parlamentul României, liber ales și mandatat de cetățeni prin vot direct, liber exprimat, se constituie într-un amplu proces de reprezentare directă a cetățenilor acestei țări.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 15 decembrie 2019, 22:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro