Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Mihai Aurelian (Grup PNL)
Time out MCV! România merită să fie în spațiul Schengen!

Ne aflăm la începutul anului 2016, în al zecelea an de când suntem parte a Uniunii Europene, fiind la a treia serie de eurodeputați în Parlamentului UE, dar se pare că, la o mulțime de capitole, obiectivele spre care ne angajasem nu au fost atinse, unul dintre acestea fiind includerea țării noastre în Acordul Schengen.

La începutul anului 2007 se activa Mecanismul de Verificare și Control, în urma căruia România și Bulgaria se angajau să atingă două ținte:
1. Începerea reformei în justiție
2. Lupta împotriva corupției
Am trăit cu toții marile schimbări survenite în acești nouă ani, reforma în justiție devenind un fapt autentic, aducând o mulțime de elemente noi cu rezultate clare în privința funcționării justiției.
Din punct de vedere al luptei împotriva corupției, nimeni nu poate omite, chiar și din rea voință, tot ceea ce s-a petrecut în ultimii ani și încă este în desfășurare la nivelul întregii societăți. Oameni proveniți fie din sfera politică sau persoane private, niciunii nu au fost ocoliți, brațului justiției neputându-i-se opune absolut nimeni.
Din păcate, aceste fapte nu sunt suficient cuantificate de către partenerii europeni, iar dacă aici cineva a greșit, neținând cont de tendința de integrare europeană a tării noastre, dacă cineva în România s-a opus noilor exigențe, alegând să stea de cealaltă parte a legii, a plătit. Și vor mai plăti și alții, conform faptelor fiecăruia, dar nimeni nu poate spune că nu există reformă în justiție sau că aici, în România, lupta împotriva corupției nu a fost demarată, că nu a adus rezultate.
Consider că, atunci când un Legislativ, ca acesta din care fac parte, a ratificat tratatele europene sau chiar exemplul din data de 2 iulie 2014, când a votat ratificarea, într-o sesiune extraordinară, a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, nu reprezintă altceva decât elemente de luat în calcul, pentru un stat partener fidel principiilor europene, iar a ține departe această țară de spațiul Schengen are consecințe negative pentru mobilitate, pentru economia românească și chiar pentru economia Uniunii Europene, în ansamblu. Că o parte a clasei politice este de vină poate pentru lipsa rezultatelor la timp și pentru viziunea greșită, nu întocmai în acord cu cerința populară, cu siguranță este un lucru de necontestat, iar noi, românii, trăind într-o țară democratică, avem argumentul cel mai important al schimbării, puterea votului. Trebuie doar exercitat acest drept de opțiune electoral și alegerea bine făcută! Dar nimeni nu poate fărâma imaginea acestui stat, negând tot ceea ce s-a construit până în prezent!
Avem probleme de natură administrativă? Sigur că avem! Le rezolvăm! Nimic nu rămâne neatins! Există probleme cu privire la infrastructură? Sigur că există! Deficiențele în privința infrastructurii sunt evidente. Din cauza unor decizii greșite de cele mai multe ori politice, aceste lucruri nu au fost realizabile până în prezent, dar vor fi.
Am criticat lentoarea în privința alinierii României la standarde europene, iar eforturile României trebuie să se concentreze asupra reducerii acestor decalaje de dezvoltare în vederea atingerii unor condiții similare Spaniei, Italiei sau Portugaliei în materie de infrastructură.
Nimeni nu poate spune că România este un stat în care nu există o anumită evoluție în bine, sub toate aspectele, că aici nu sunt întreprinse eforturi pentru ca lucrurile să se așeze pe făgașul normal.
Ar mai fi ceva! Un mesaj pentru politicieni! Cine a pierdut timpul de pomană și a avut în spate doar susținere politică, fără a avea rezultate consistente, nu mai are ce caută în politică. Pur și simplu! Să plece! Cine dorește schimbarea și aducerea României de la masa săracilor în rândul statelor europene cu o economie funcțională, care își respectă cetățenii, să se implice activ și să schimbăm împreună clasa politică.
Avem multe de construit împreună!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 8 decembrie 2019, 22:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro