Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Andreea Paul (Grup PNL)
PNL solicită Guvernului Cioloș constituirea unei celule de criză

PNL solicită Guvernului Cioloș constituirea unei celule de criză cu 300 de experți pentru elaborarea ghidurilor și corecțiilor din sistemul IT pentru absorbția banilor europeni.

În anul 2007 eram proaspăt stat membru al UE și ne-a luat ani de zile să învățăm să absorbim bani europeni. În anul 2014 pregătirile României pentru absorbția banilor europeni au întârziat nejustificat din indolență birocratică într-un an de campanie electorală. Dar să nu fim pregătiți nici în anul 2016 cu ghidurile necesare și sistemul IT suport pentru depunerea proiectelor și absorbția banilor europeni depășește orice culme a răbdării.
Am citit cu multă îngrijorare declarațiile actualului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care recunoaște că unele ghiduri nu sunt nici măcar scrise, că prea puține sunt în fază avansată de elaborare, dar și că doar 2-3 funcționari dintr-o autoritate de management sunt capabili să o facă, iar sistemul online de depunere a proiectelor lasă mult prea mult de dorit.
PNL solicită Guvernului Cioloș constituirea unei celule de criză cu 300 de experți pentru elaborarea ghidurilor și corecțiilor din sistemul IT pentru absorbția banilor europeni. Dacă absorbția banilor europeni nu este o necesitate prioritară pentru România și riscăm să pierdem 4-5 miliarde de euro și în acest an, atunci ce este prioritar pentru noi? Mulți se vor întreba: există acești experți? Răspunsul este clar: da. Cartografiați-i rapid în administrația publică, în consultanța privată, în universități și în Academia Română, în instituțiile europene, pentru toate domeniile cheie finanțate prin programele operaționale, constituiți celula de criză și asigurați-le suportul necesar pentru a putea pune pe masa Guvernului aceste ghiduri bine făcute.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 8 august 2020, 21:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro