Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Daniel Cătălin Zamfir (Grup PNL)
Doamnă ministru Paliu Dragu, dacă nu vreți să îi ajutați pe românii aflați în nevoie, mai bine plecați!

Doamna Paliu Dragu, ministrul Finanțelor Publice, refuză în continuare să ia o decizie și să clarifice situația impozitului pe darea în plată.

În schimb, anunță o serie de modificări ale Codului de Procedură Fiscală pentru o mai bună informare a cetățenilor în legătură cu datoriile la stat și asta după gafa pe care ANAF-ul, din subordinea sa a făcut-o prin publicarea listei datornicilor persoane fizice, listă care conținea erori și date cu caracter personal.
Doamnă ministru, așa cum vă preocupați de transparentizare și de creșterea colectărilor, iar pentru asta emiteți acte de modificare ale Codului de Procedură Fiscală, de ce nu emiteți și un act normativ prin care să clarificați situația impozitării în cazul dării în plată?
Chiar nu înțeleg pe cine încercați să protejați prin atitudinea dumneavoastră!
De ce notarii publici care provin din mediul privat au înțeles că persoana care face darea în plată se află într-o situație extremă și nu trebuie împovărată și mai mult, reducând astfel taxele notariale cu 50%, iar dumneavoastră, doamnă ministru, insistați pe ideea impozitării procedurii de dare în plată la valoarea debitului restant?
Știți, doamnă ministru, că de cele mai multe ori valoarea debitului restant este cu mult mai mare decât valoarea inițială a creditului sau a imobilului care urmează să fie dat în plată?!
Știți că valoarea asta include și dobânzi și de multe ori comisioane abuzive?!
Mai știți că în cazul procedurii de dare în plată costurile sunt mai mari decât la vânzarea unui imobil?!
Cum vă puteți gândi să percepeți un impozit pe transfer de proprietate la valoarea soldului restant unor oameni care nu obțin niciun venit, ci pierd totul!
E obligația dumneavoastră să clarificați acest lucru și nu să vă jucați cu soarta românilor! Nu continuați atitudinea cinică și disprețuitoare cu care v-ați început mandatul de ministru, românii nu pot și nu merită să trăiască cu 2 lei pe lună!
Puteți să-i ajutați pe românii aflați în nevoie dar nu vreți și dacă nu vreți, eu cred că trebuie să plecați !
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 15 septembrie 2019, 14:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro