Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Proiectul de țară – testul responsabilității partidelor politice din România față de români

Deputatul Ioan Balan salută inițiativa președintelui României și a Guvernului Cioloș de a elabora și a pune cât mai curând în aplicare un proiect de țară pentru România și afirmă că PNL va fi parte activă a acestui proiect:

„Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când vorbim despre elaborarea unui proiect de țară, a unui proiect pentru România, pentru toți cetățenii ei, oriunde s-ar afla aceștia. Este întâia oară dată când se abandonează discursurile mărunte, conjuncturale, pe teme punctuale, care nici măcar așa nu au avut efecte favorabile asupra românilor. Vă aduc aminte că am avut un pact pentru educație, pe care l-au semnat în urmă cu aproape un deceniu toate partidele politice, dar care nu s-a pus niciodată în practică. Am avut diferite consensuri pentru reforme în administrație, în agricultură sau sănătate, dar care nu au prins niciodată contur. Această inițiativă, mai ales în moment de răscruce pentru Uniunea Europeană, este un imperativ pentru toate forțele politice responsabile din România. Proiectul de țară trebuie să fie unul deasupra intereselor electorale ale partidelor politice, iar proiectele și programele pe care vom decide să le implementăm să continue, indiferent de culoarea politică a viitoarelor guverne. Cred cu putere că Proiectul de țară este cel mai puternic test de responsabilitate pentru partidele politice din România. Românii vor putea să vadă cu ochii lor cine vrea în realitatea modernizarea României și cine dorește să țină această țară în beznă și subdezvoltare.”
Vicepreședintele PNL, deputatul Ioan Balan, își dorește ca aplicarea principiilor din Proiectul de țară să reducă sau chiar să elimine disparitățile de dezvoltare din România și să redea încredere tinerilor români plecați în străinătate că viitorul lor este în România: „Sunt bucuros că Academia Română se implică și furnizează o bază de plecare, fundamentată științific, prin întocmirea Strategiei de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani. Vocea specialiștilor a fost mai mereu auzită, dar aprope niciodată ascultată! Este vremea ca academicienii, profesorii, specialiștii să pună umărul la acest efort național. Eu, personal, susțin de mai mulți ani că una dintre prioritățile naționale trebuie să o constituie eliminarea decalajelor de dezvoltare, nu numai dintre România și statele europene dezvoltate, ci eliminarea decalajelor care s-au adâncit chiar în interiorul țării. Așadar, un prim punct între priorități trebuie să fie scoaterea Regiunii de Nord-Est a României din topul celor mai sărace regiuni din țară și din Uniunea Europeană. Cum? Prin investiții publice și private competitive, care să poată susține salarii decente și o viață mai bună pentru toți românii. O economie locală puternică, competitivă, generatoare de locuri de muncă bine și foarte bine plătite, acompaniată de o administrație publică performantă, ne-ar rezolva atât problemele fiscal-bugetare, dar ar crea și toate condițiile pentru ca tinerii noștri valoroși să se întoarcă la ei acasă, în România și să-și proiecteze viitorul aici, în țara lor, pe pământul lor!”, a mai adăugat deputatul PNL, Ioan Balan.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 6 decembrie 2019, 8:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro