Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primit de la domnul deputat Ovidiu Raețchi (Grup PNL)
Vicepreședintele PNL București, Ovidiu Raețchi: Mass-media se află într-o situație financiară dificilă și nu sunt necesare noi taxe pentru televiziuni

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a afirmat, în contextul dezbaterii publice privind ordonanța de urgență ce vizează cinematografia și care prevede inclusiv noi taxe pentru televiziuni, că la ora actuală acestea nu sunt necesare, mai ales în condițiile în care mass-media se află într-o situație financiară dificilă:

“Potrivit proiectului de modificare a ordonanței care vizează cinematografia și postat pe site-ul Ministerului Culturii, o contribuție de 1% va fi aplicată tuturor operatorilor economici pentru retransmisia emisiunilor tv, propunere care ar afecta inclusiv toate televiziunile. Chiar dacă suma nu pare semnificativă, în condițiile în care mass-media din România se află într-o situație financiară dificilă, consider că nu este necesară introducerea unor noi taxe pentru televiziuni. Angajații instituțiilor de presă ar avea de suferit și, de asemenea, și calitatea produselor media. Este de notorietate faptul că, periodic, televiziunile operează scăderi salariale și concedieri, pe fondul unui climat financiar din ce în ce mai complicat. Deși sunt convins că ministrul Culturii, doamna Corina Șuteu, are cele mai bune intenții, nu consider că este cazul să încărcăm mass-media cu această povară fiscală suplimentară”.
Deputatul PNL a punctat că întreaga presă, inclusiv televiziunile, se află într-o situație financiară delicată:
“O atenție deosebită ar trebui acordată situației de la televiziunea publică, în condițiile în care, potrivit unor estimări, actualul plan de restructurare al TVR va conduce la concedierea a aproximativ 30% din angajați, dar nu ar determina, în mod clar, redresarea financiară a instituției. În ceea ce privește televiziunile private și mass-media, în general, acestea ar trebui ajutate să își revină din punct de vedere financiar. O presă vulnerabilă din această perspectivă se poate dovedi deosebit de nocivă pentru statul de drept și democrație, mai ales în an electoral”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 16 decembrie 2019, 14:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro