Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare
“Salut decizia deputaților de a respinge Ordonanța de urgență prin care traseismul politic al aleșilor locali ar fi devenit legal. Rezultatul votului arată că și deputați din cadrul arcului Puterii au refuzat să gireze Ordonanța Guvernului Ponta, dându-și seama că este un act normativ injust, imoral și cu grave consecințe pentru credibilitatea lor politică. În acest fel, s-au creat premisele pentru ca și în Senat, Camera decizională, proiectul de lege de aprobare a Ordonanței să fie respins definitiv. Prin această inconsecvență a PSD, care a promovat și susținut OUG nr. 55/2014, dar nu a votat-o, aleșii locali, care ar vrea să profite de porțile deschise către traseism, se pot compromite în fața propriilor alegători”, a declarat Costel Șoptică, deputat PNL de Botoșani.

Camera Deputaților a respins, astăzi, 17 septembrie, proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de Urgență nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală. Prin acest act normativ se aduceau modificări la Legea nr. 393 din 2004 privind Statutul aleșilor locali, astfel că aceștia ar fi avut posibilitatea de a migra de la un partid la altul fără a-și pierde mandatul.
Ca lege organică, proiectul avea nevoie de 202 voturi pentru, dar a primit doar 195 de voturi.
“De remarcat este faptul că lipsa deputaților PSD la votul acestei legi a fost premeditată, având în vedere că, la adoptarea următoarelor acte normative, aceștia au fost prezenți într-un număr suficient trecerii unei legi organice”, a completat deputatul Costel Șoptică.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 17 noiembrie 2019, 13:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro