Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare
Doresc să transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor din accidentul aviatic petrecut ieri în județul Constanța.

Prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol este o tragedie, una care se adaugă unui lung șir de nenorociri cauzate de un sistem scăpat de sub control, cu multe nesincronizări, în care niciodată NIMENI nu este găsit vinovat, NIMENI nu este tras la răspundere pentru pierderea de vieți omenești.
În urma tragediei de ieri, îmi este clar că avem de-a face cu o lipsă generalizată de coordonare a sistemului de salvare și de intervenție. La aproape un an de la tragedia din Apuseni, nimic nu s-a schimbat!
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, își permite chiar să declare public: "S-a acționat foarte bine la Siutghiol". Alți miniștri tac mâlc, au renunțat la ieșirile în mass-media pentru a se lăuda cu "marile realizări". Îi las însă pe români să facă un exercițiu de imaginație: cine și-ar fi arogat toate meritele dacă acțiunea de salvare ar fi fost una de succes…
RUȘINE! De trei ori rușine, domnilor miniștri, și mai ales ministrului Ioan Rus pentru care o acțiune soldată cu pierderi de vieți omenești înseamnă că s-a făcut tot posibilul pentru acei oameni! Domnule Rus, sunteți la rândul dumneavoastră om - vă mândriți că sunteți ardelean cu suflet mare, însă în acest moment dificil v-ați arătat adevărata față: una sadică, lipsită de implicare și de compasiune. Așa spuneați și dacă, Doamne ferește, printre victime erau membri din familia dumneavoastră?
În final, solicit public prim-ministrului Victor Ponta să demareze o anchetă amplă în cazul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol și solicit organelor de anchetă să acționeze cu celeritate maximă, astfel încât accidentul aviatic de ieri să nu se transforme într-un nou serial de audieri fără conținut, tărăgănat cu anii, la finalul căruia nimeni nu este găsit vinovat.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 6 decembrie 2019, 7:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro