Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Radu Zlati (Grup PNL)
Guvernul, prin Ministerul Educației, fraudează concursurile pentru inspectori școlari

Partidul Național Liberal susține că este inacceptabil felul în care Ministerul Educației, condus de către domnul ministru Sorin Cîmpeanu, a organizat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari generali și inspectori generali școlari adjuncți.

În acest sens, PNL atrage atenția asupra a două aspecte, care au alterat ca formă și fond aceste concursuri.
Primul constă în faptul că în comisiile de evaluare au făcut parte și inspectori care luau parte ei înșiși la concurs, într-o etapă diferită de aceea în care activau ca evaluatori. Evident se vicia astfel atmosfera echipei de evaluare, lăsând loc unui subiectivism care ar fi trebuit evitat.
A doua problemă ține de faptul că, în cazul concursurilor pentru inspectori școlari adjuncți, cei care nu au obținut punctajul stabilit de baremul oficial la proba scrisă, au continuat examenul la proba orală unde, obținând nota maximă, au devansat pe acei candidați care reușiseră să treacă de obstacolul probei scrise.
Fie și numai aceste două aspecte, care țin de metodologia concursului (elaborată de către Ministerul Educației), iar nu de către Legea Educației Naționale, ar face ca, în cazul celui care a semnat și deci a asumat respectiva metodologie, să intervină actul de onoare al demisiei.
În consecință solicit încă o dată domnului ministru Sorin Cîmpeanu să își prezinte demisia din funcția pe care, prin astfel de nefericite acțiuni, o dezonorează.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 20 ianuarie 2020, 14:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro