Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate și conferințe de presă > Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Andreea Paul (Grup PNL)
Andreea Paul: PSD vrea să execute conducerea SRTV pentru că nu a acceptat imixtiunea politică

PNL susține statutul independent al conducerii și al politicii editoriale a SRTV, bazat pe principiile de bună guvernare a serviciilor publice de media. Cadrul legal și regulile interne trebuie să evite plasarea managementului serviciilor publice de media la dispoziția oricărui tip de influențe politice sau de alte intervenții.

Deputatul Andreea Paul a precizat că PNL nu face parte din plutonul de execuție al conducerii Societății Române de Televiziune motivate politic de către majoritatea PSD, drept pentru care, la dezbaterea de astăzi privind contul de execuție bugetară al Societății Române de Televiziune pe anul 2014, liberalii au părăsit în semn de protest lucrările Comisiilor reunite de buget și finanțe din Camera Deputaților și Senat.
”Posibilitatea demiterii conducerii, dacă raportul anual este respins de majoritatea simplă parlamentară, reprezintă un sistem criticat de Uniunea Europeană a Serviciilor Media pentru că deschide ușa nejustificat influențelor politice. Aceste presiuni politice pot conduce la autocenzură cu privire la conținutul editorial și pot provoca instabilitate managerială. În acest fel se va folosi PSD de votul dumneavoastră!”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.
Trebuie să fie clar că membrii conducerii SRTV își exercită funcțiile strict în interesul instituției și în conformitate cu atribuțiile sale. Trebuie să fie clar că nu primesc mandat sau nu acceptă instrucțiuni de la orice persoană sau organisme externe (altele decât organismele de supraveghere din cadrul domeniului clar definit de competență). PSD-ului tocmai acest fapt nu-i convine! Vrea să dărâme conducerea SRTV pentru că nu a acceptat mafia politică în achizițiile publice și imixtiunea politică editorială.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 15 decembrie 2019, 9:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro